LOADING

Type to search

bogstadpuls interiør

Den helt spesielle Kähler-opplevelsen

_P0A9908

Det er mer enn 178 år siden den første Kähler-vasen ble dreid på det lille pottemakeriet i Næstved i Danmark. Dette ble starten på et unikt designeventyr som gav gjenlyd over hele verden. Allerede i 1889, samme år som Eiffeltårnet ble oppført, imponerte Kählers keramikk på verdensutstillingen i Paris

_P0A9878

Nobili snøball er formet som en elegant snøball, dekket av små håndutskårne hull som danner et fantastisk lysspill og levende mønstre, enten du velger å henge den opp eller ikke.

Kählers første flaggskipbutikk har åpnet i Norge og du finner den sjarmerende butikken i Oslos mest attraktive handlegate, Hegdehaugsveien. I butikken kan du oppleve Kählers store keramiske kolleksjon i vakre og stemningsfulle omgivelser. Her er det laget perfekte rammer rundt keramikken så de besøkende får opplevelsen av den 178-årige historien med håndverk og design i fokus.
Butikken tar deg med på en reise gjennom historien om Kähler, og de gamle verkene står utstilt side om side med de nyeste produktene. Her får du et godt innblikk i den 178 år lange historien, fra det lille pottemakeriet på Næstved til produksjonen som i dag foregår i blant annet Portugal. Alle produktene er håndlaget og det er ekstra spennende å se hvordan produktene blir laget, som vises på en TV-skjerm i butikken.

_P0A9884

Nobili juletre er inspirert av de nordiske vinterskogene som et stilistisk tre med runde perforeringer og kommer til uttrykk som et majestetisk, snødekket juletre til julebordet.

Hvert eneste nåtidige Kähler-design er en hyllest til Kählers unike historie og en feiring av et håndverk som er blitt bevart over tid. Samtidig er det også et formsterkt avtrykk av nåtiden. De keramiske designene blir nemlig laget for hånd på samme måte som de ble for over 178 år siden. Akkurat som de kvinnelige malerne dekorerte keramikken for hånd med kuhorn på gamle Kählersbakken for 178 år siden, er hver eneste vakre glasur og farge fortsatt laget på samme måte ved bruk av Kählers keramiske håndverkstradisjoner. Du får derfor se flere av samme produkt når du handler, slik at du finner akkurat ditt Kähler-produkt. Det er nemlig 20 andre som har arbeidet med produktet før du står med det i hånden. Noen malingsstrøk er kanskje sterkere på den ene vasen enn den andre, og utskjæringene kan være forskjellige.

_P0A9902

Høstens absolutte must have: Hammershøi i grønn, designet av Hans-Christian Bauer, regjerer takpryden denne høsten.

Idet du kommer inn i butikken blir du møtt av den lekre takpryden, som byttes ut flere ganger i året etter årstid og sesong. Denne sesongen er det fargene blå og grønn som regjerer, og nå det er høstens absolutte must have Hammershøi i grønn som er stilt ut i takpryden. Hammershøi kommer i både kjøkken og bolig, og er designet av norske Hans-Christian Bauer. Serien er inspirert av den danske kunstneren Svend Hammershøi, som startet sitt arbeid som kunstnerisk formgiver hos Kähler i 1839.
Det er flere spennende nyheter denne sesongen, blant annet Ahlmann-lysestakene inspirert av skogens vakre og dekorative sopper, den elegante keramikkstaken Nellemann, som kreativt kombinerer en klassisk toarmet lysestake med en minimalistisk vase, Nobili-serien inspirert av vinterskogens frostklare netter og Urbania-serien som består av vakre, unike lyshus til sesongens koselige og mørke kvelder. En annen spennende serie som er verdt å få med seg er blant annet Fiora-serien som er skapt i samarbeid med den danske klesdesigneren Stine Goya.

_P0A9933

Fiora av Kähler er en serie skapt i samarbeid med den danske designeren Stine Goya. Hun er kjent for hennes vakre mønstre og spennende farge­kombinasjoner, noe som også er overført til Fiora-serien.

For å gjenskape verkstedsånden har møblene i butikken et trendy, industrielt preg, som er et flott motstykke til den fargerike keramikken. På veggene henger det historiske bilder og i hyllene finner du historiske gjenstander som gamle støpeformer, fat og originale fargeprøver. Det er rett og slett en opplevelse å tre inn i Kähler Designs flaggskipsbutikk! Her kommer du ut igjen med produkter som har en lang historie bak seg og som passer perfekt som julegave og til deg selv.
I butikken er de ansatte alltid klare til å hjelpe deg med gode råd til gaver eller innredningstips! Her vil du bli møtt med kunnskap om produktene, en varm kopp kaffe og forlate butikken med en liten bit av den helt spesielle Kähler-opplevelsen.◻

_P0A9945

I Hammershøi-serien finnes også dette tidløse serviset som er utformet med dekorative riller og som gir et klassisk uttrykk.

Hegdehaugsveien 35 | 22 56 49 36 | kahlerdesign.com

TEKST OG FOTO HEIDI NATHALIE HOVLAND

Les mer i magasinet her:

 

Previous Article