LOADING

Type to search

Sommerteateret fyller 50 år!

aktiviteter Nyåpning

Sommerteateret fyller 50 år!

Teaterhøyskolen markerer i år 50-årsjubileet til sommerteateret i Frognerparken. I år vises Trollmannen fra Oz – for aller første gang.

I 1974 ble det første sommerteateret vist i Frognerparken, etter initiativ fra Ellen Horn og Bentein Baardson. Siden den gang har det vært en årlig tradisjon med barneteateroppsetning i Frognerparken.
– Vi gleder oss veldig! Planleggingen startet allerede i første klasse. Prosjektet har siden 2018 vært selvstyrt av studentene, så vi gjør alt selv, forteller skuespillerne.
Årets kull har valgt Trollmannen fra Oz.
– Tematikken og budskapet for årets oppsetning er noe vi alle føler er et 50-årsjubileum verdig. Dorothys historie og reise forteller at det greit å være annerledes. Dessuten har Trollmannen fra Oz en spesiell betydning for det skeive miljøet, noe som passer bra å vise frem under Pride, forteller de.

Eline Torsdatter Karijord, Nora Moseid, Hibba Najeeb, Sofia Tjelta Sydness, Conrad James Mclean, Randin Mikael Kummeneje, Idun Aasheim Mykland, Ken-Philippe Tete, Jonas Skjelde, Sebastian Sergio Tao Fogh.

10.000 besøkende
Skuespillerne regner med å ha besøk av ca. 10.000 publikumer under årets sommerteater.
– Det blir spennende å se hvor mange som kommer. Det er et barneteater som passer for hele familien, så vi håper selvfølgelig at så mange som mulig kommer!
I år er det siste gang sommerteateret fremføres i det blå teltet.
– Teltet skal pensjoneres etter 24 år i drift, så det blir siste gangen du kan få oppleve magien i det blå og ærverdige teltet!

Petter Winther har regi.

Engasjert regissør
– Vi hadde utrolig mange gode kandidater til å regissere årets sommerteater, vi ble rett og slett blåst av banen! Men da Petter Winther kom inn, ble det soleklart at det måtte være han. Han hadde store ambisjoner og hadde forberedt masse, så vi ble veldig imponert og er glade for at han vil være med, sier skuespillerne.

God hjelp
Skuespillerne forteller at de har fått god hjelp av venner og familie.
– Vi vil takke alle de fantastiske menneske som har hjulpet oss med å få dette til! Det har vært utrolig oppløftende og positivt å oppleve en så stor dugnadsånd.
Årets forestilling spilles fra 21. juni til 26. juli.
– Vi gleder oss veldig til å spille, og vi håper at så mange som mulig vil oppleve teatermagien denne sommeren!

Tekst Cathrine Angard Foto Sommerteateret

Les mer i sommermagasinet her:

Next Article