LOADING

Type to search

Olivenlunden 1830

olivenlunden 1830

Olivenlunden 1830 er en gastronomisk spesialforretning for olivenolje, balsamico og kulinariske produkter fra Middelhavet. Hos oss finner du olivenoljer av høy kvalitet, balsamicoer i alle varianter og søte og salte fristelser. Vi ønsker å være din oase for smaksopplevelser og matinspirasjon. Hos oss vil du bli møtt av mennesker med innsikt og engasjement og lærer deg alt du trenger å vite for å lage fantastiske måltider hjemme. Alle hyllene i alle våre butikker i Olivenlunden 1830 fylt med ekte vare for ekte mennesker. Som olivenolje- og balsamicospesialist er vårt mål å gjøre ditt måltid til en sann nytelse og en ekte opplevelse.

Olivenlunden 1830 historien
Alt begynte i en bitteliten bokhandel fylt til randen med poesi. Forretningen lå på Isle St. Louis, en liten øy på den mektige Seinen i hjertet av Paris. Bokhandleren var født og oppvokst i hjertet av Provence og med sin genuine interesse for kultur og tradisjoner takket han med glede ja da han fikk i oppdrag å dokumentere olivenkulturen i landene rundt Middelhavet gjennom fotografi og tekst.
Han ble invitert inn hos utallige generøse og gjestfrie olivendyrkere som alle serverte ham rike og aromatiske smaksopplevelser.
Med stolthet hevdet alle som én at nettopp deres olivenolje var den beste, og da han dro ga de ham alle en gave som bevis, en flaske ekte, håndlaget olivenolje. Mannen vendte hjem til sin lille øy på floden med et unikt innblikk i olivenkulturens verden og historie, og reisen ble for ham en kulinarisk åpenbaring. Inspirert, tok han inn det beste utvalget av olivenoljer og solgte dem sammen med
poesien. Det tok ikke lang tid før oljene presset bøkene ut av hylla og i 1996 ble forretningen omdøpt. Den fikk sitt nye navn ”Oliviers&Co.” etter sin grunnlegger, bokhandleren Olivier Baussan.

Tre år senere møter han på oss; to norske matentusiaster, Erik og Per Axel, og det ble starten på et langt og ekte vennskap.
Vi åpnet den første lille butikken i Vibesgate på Majorstua. Over de neste 15 årene etablerte vi mer enn 18 butikker bare i Norge og vi
ble en toneangivende formidler av det mediterranske kosthold. Man kan trygt si vi har bidratt til at nordmenn har fått smaken på det middelhavske måltid, der olivenoljen har fått en solid og naturlig plass i det norske kjøkkenet.

Etter en bitter familiefeide ble Olivier presset ut av sitt livsverk, men vi i Olivenlunden beholdt vårt nære og ekte vennskap med ham.

Da Olivier Baussan kom til Oslo på vennskapsvisitt og tok turen innom våre butikker, ble han rørt til tårene. Han så butikker og ansatte som videreførte olivenkulturen og – historien som han selv har jobbet for et helt liv. Det han så, var butikker som ga ham den samme følelsen som hans egen lille poesibok- og olivenbutikk på Ile St. Louis ga trofaste kunder for 20 år siden. Noe autentisk. For Olivier ble besøket en oppvåkning.

Da det franske selskapet ble solgt enda en gang, denne gangen til et teknologiselskap, ble det etter hvert klart for oss at de ikke delte våre verdier. Da vi skilte lag og vi ville starte et nytt kapittel i vår historie, visste vi at vi måtte gå tilbake til våre røtter. Til der det hele startet, og til den som delte vår visjon. Vår franske venn ble henrykt.
Han fortalte begeistret at han hadde kjøpt et handelshus, Maison Brémond 1830, med opprinnelse i Aix-en- Provence som siden 1830 hadde solgt olivenolje, balsamico og kulinariske delikatesser. Da vi stod utenfor den lille forretningen lå den der som selve symbolet for det vi sammen står for. Den opprinnelige og genuine lokale lille forretningen som tar seg tid til sine kunder. Der den ekte formidling av olivenkulturen og produktene, og ikke minst produsentene, står sentral. Vi så på hverandre, smilte og brettet opp ermene. En rendyrket og foredlet felles visjon har resultert i en fantastisk sammensmelting av Olivenlunden og Maison Bremond 1830.
Nå er hyllene i alle våre butikker i Olivenlunden 1830 fylt med ekte vare for ekte mennesker.

Vi gjør måltid til en sann nytelse og en ekte opplevelse.
Olivenlunden 1830 – ekte vare