LOADING

Type to search

Oliviers & Co Bogstadveien

Besøk Oliviers & Co Bogstadveien

Kontakt Oss

Adresse: Bogstadveien 31

Telefon: 465 24 044

Nettside: Olivers & Co

Oliviers & Co Bogstadveien

Oliviers&Co: Olivenoljespesialisten

VÅR HISTORIE

Alt startet i landsbyen Mane som ligger i området Alpes-de-Haute-Provence sør i Frankrike. To menn med felles pasjon for olivendyrking ønsket å gjøre premium extra virgin olivenolje tilgjengelig for flere, og nå har det gått mer enn 20 år siden eventyret startet. Med respekt for tradisjon og kultur, et tett samarbeid med olivenbønder rundt Middelhavet, høye og ufravikelige krav til dyrking, høsting og pressing har Oliviers & Co frembragt en rekke unike Grand Cru olivenoljer av ypperste kvalitet.

Ved å gå til kilden og oppsøke olivendyrkeren og bli kjent med jordsmonn og klima (Terroir) oppdaget man en utrolig variasjon i smaker fra olivensortene dyrket i forskjellige områder rundt Middelhavet. En ny ide dukket opp: fortjente ikke olivenoljen samme benevnelse som hos vin? Kunne ikke eksepsjonelle olivenoljer få betegnelsen Grand Cru, for slik å hedre de ulike årganger på samme måte som i vinverdenen?

Det startet som en ekte fasinasjon for Middelhavsregionen; møte mellom hav og landjord, sollyset, duftene og det legendariske oliventreet og oljen. Det utviklet seg via møter mellom mennesker med samme visjon og verdier, og kjærlighet til gode smaksopplevelser.

Respekt for naturen, ekspertise og erfaring, krav til kompromissløs kvalitet og sporbarhet i hvert ledd i produksjonen er hjørnestenene i vår filosofi.

VÅRE FORPLIKTELSER

Vi er olivenoljespesialister! Sporbarhet gjennom hele prosessen fra høsting til tapping på flaske er det full sporbarhet.

Etikett
På hver etikett står det navn på produsent og mølle, opprinnelsesland, høstetidspunkt, produksjonsnummer, olivensort og antall liter som er utvalgt av O&Co.

Systematisk kvalitetskontroll
Alle produkter blir testet i laboratoriet til Eric Verdier, som er O&Cos kvalitetssjef og kreative leder, før de blir introdusert i våre butikker. (1200 produktkontroller og 900 olivenoljesmakinger)

100% naturlige produkter
Ingen tilsetningsstoffer, fargestoff eller konserveringsmidler.

Lidenskap
Vi brenner for produkter av høy kvalitet, med 100% naturlig opprinnelse.

Kundeservice
Vi er et sted for smaksopplevelser og inspirasjon.
Våre kunder er våre gjester og vi byr dem på det beste vi har.

 

SAMARBEID MED KJENTE KJØKKENSJEFER

Våre salte og søte delikatesseprodukter er alle basert på oppskrifter som er laget eksklusivt for Oliviers&Co, enten av våre ansatte eller i samarbeid med en av våre 23 kjøkkensjefer.

Samme krav til kvalitet og sporbarhet gjelder alle produkter som selges av Oliviers & Co.

 

HVORFOR ER VÅRE OLIVENOLJER UNIKE?

Utvalg: Vi saumfarer Middelhavsområdet for å velge ut et hundretalls tradisjonelle olivenmøller som oppfyller våre strenge krav. Disse møllene kan garantere oliventreets voksested, olivensortene og årgangen. Alle oljene gis karakterer basert på en skala på 200 poeng, og kun et trettitalls oljer velges ut hvert år av vår oljekjenner.

Sporbarhet: Hvert år tar vi over 1200 stikkprøver, der vi kontrollerer smak og utseende. I tillegg foretar vi strenge fysikalske og kjemiske analyser. Oljene tappes deretter på flaske på vår fabrikk i Mane, Haute-Provence. På hver etikett står opprinnelsesland, navn på olivenlund og produsent, innhøstingsdato, olivensort og antall produserte liter. Alle flasker og dunker er mørke for å bevare olivenoljens kvalitet.

Kvalitet og friskhet: Våre partnere høster oliven for hånd og kaldpresser innen 24 timer etter innhøsting. For å lage 1 liter olivenolje av beste kvalitet brukes 5-12 kg oliven, som er vårt kvalitetsstempel. Våre aromatiske oljer lages ved å presse oliven sammen med sitrusfrukter, urter eller ferske krydder. Det tilsettes ingen ekstra aromastoffer. Våre flasker og andre beholdere er ugjennomsiktige for å bevare kvaliteten på oljene.

Synergitrening