LOADING

Type to search

Oslo Mikrobryggeri – Bogstadveien

OmediaNorge.no
Ditt mediebyrå i Oslo. OmediaNorge

Oslo Mikrobryggeri - Skandinavias eldste mikrobryggeri

Nordens første Mikrobryggeri ble åpnet i Bogstadveien i 1989.

 

NITTEN-NI-OG-ÅTTI, SOM DE VOKSNE KALLER DET. Det var året verden vokste opp. Vi rev murer, vi fjernet apartheid, vi forbød CFC-gasser, vi motsatte oss kinesiske myndigheter, hockeysveis var på vei ut og vi sluttet å drikke vanlig kjedelig øl. MIKROBRYGGERIET kom til Oslo – vi fikk ferten av håndverksbrygg og verden ble aldri den samme igjen.

«LA HUMLA BRUSE»

HISTORIEN

Øl entusiastene Frithjof Hungnes og Christopher Jerner studerte sammen på USAs vestkyst  på slutten av 80-tallet.  Der oppdaget de det nye mangfoldet av øltyper innenfor håndverksøl sjangeren. «Mikro øl» som Anchor Steam og Sierra Nevada ble raskt deres nye favoritter.  Tanken på å reise hjem til det smale øl utvalget i Norge hvor ølkartellet fortsatt rådde var utenkelig.

(For de  som ikke kjenner til ølkartellet så var det en ordning hvor bryggeriene hadde delt opp landet i regioner og hvor de tilnærmet hadde monopol på sine produkter).

​De besluttet derfor å starte sitt eget mikrobryggeri allerede før de dro hjem. Som sagt, så gjort. Dette ble det første mikrobryggeriet i Skandinavia og det første nye bryggeriet i Norge siden 1899.

OMVISNING

Vil tilbyr omvisning på vårt mikrobryggeri der vi forteller om historien til bryggeriet og hvordan vi lager vårt håndverksøl. Bryggerilokalene er små, så antall personer begrenser seg til ca 15 personer. Omvisningen tar ca. 45 min.

Dersom du ønsker å bestille omvisning på Oslo Mikrobryggeri, eller ønsker mer informasjon, kan du sende en e-post til

Pris 1-3 personer: Kr. 750,-. Pris 4-15 personer: Kr. 1500,- .

Har du lyst på omvisning? Kontakt oss.