LOADING

Type to search

Tradisjonsrik nykommer

interiør

Tradisjonsrik nykommer

DSC_0002_1
Tekst og foto: Inger Steinnes

For mange er Habitat i Bogstadveien et nytt tilskudd til designverdens vrimmel av butikker. Sannheten er at møbelgiganten har røtter nesten 50 år tilbake, og en lang tradisjon å hjelpe trangbodde byfolk.

Designrevolusjon

Terence Conran ønsket å bringe smart og moderne design til folket, da han i 1964 startet den første Habitatbutikken i Chelsea i London. Designeren, som senere er slått til ridder og nå kan skilte med tittelen Sir, hadde sett seg lei på tunge, dyre møblement som ikke fungerte for trange byleiligheter. Med Habitat kom en innredningsrevolusjon for den unge, urbane generasjonen. Nå var møblene både lettere å få tak i og mer praktiske i bruk. Dessuten åpnet de opp for en ny, mer uformell måte å bruke rommet på, godt hjulpet på vei av alle de kjente gjestedesignerene som Sir Conran fikk med på laget.

Tro til konseptet

Da den første Habitatbutikken i Norge åpnet på House of Oslo i Vika i 2011, var det med samme målsetning, nemlig å bringe smart og komfortabel design til osloborgerne. Pernille Kaaber er daglig leder ved avdelingen i Bogstadveien, og forteller ivrig om kjedens fortid og nåtid:
– Det viktige for oss er å møte kunden og lære om de ekte behovene som ligger til grunn for kjøpet. På den måten finner man gode løsninger som passer for den enkelte, i tro Habitat-ånd.  Hun forteller videre at de ønsker å tilby et selektert utvalg av mange produktgrupper, slik at du alltid finner det du trenger.
– Aller helst vil vi at forskjellige typer mennesker skal føle seg inspirert når de kommer inn i butikken vår. Til nå har vi hatt kunder i alle aldre, og det er vi kjempefornøyd med!

DSC_0041_1
Bestemortendenser

Denne høsten har iallefall Habitats sjefsdesigner, Pierre Favresse, latt seg inspirere. Og det av ingen ringere enn sin egen bestemor, og barndommen i Frankrike.
– Jeg synes det er ekstra gøy når designerene tør å leke seg litt. Denne høsten har jeg falt for sofaen Boat, som spiller på linjene til båten som Favresse lekte i som barn. Bestemorens gardiner har blitt til dørene på et skap, i metall istedet for blonder denne gangen. Og alt sammen i nydelige lyse farger!

DSC_0056_1Utover høsten håper Pernille at flere tar turen innom Habitat.
– Vi fungerer ikke bare som butikk, men også som showroom. Hos oss er det fullt lov å gå rundt og la seg inspirere. Nettopp det er noe av det hyggelige med å være i Bogstadveien!

Previous Article