LOADING

Type to search

Smink deg til julebordet!

Mote Uncategorized

Smink deg til julebordet!

Tekst: Lisa Kirstistuen Foto: Beathe Schieldrop og The Body Shop.

Drøm deg bort i julens lillatoner, og la Body Shops make-up artist Tore Petterson, lære deg kunsten å legge den perfekte smoky eyes looken.

Navn: Aurora Leonor Jimenez Lorente.
Alder: 49 år.
Yrke: Modell og frilanser innen showbiz.

HUD:
Påfør alltid flytende foundation med en stor kost, for å gjøre det så naturlig som mulig. Husk at fargen på foundation alltid skal være en tone lysere enn hudtonen din, slik at du får en sunn og frisk glød. Bruk en lett lysreflekterende og transparent concealer under øynene, men husk at den kun skal påføres problemområdet. Legg også concealer over hele øyelokket for en god base, samt rundt neserot for å forebygge rødhet. Siden det meste av lys kommer ovenfra, anbefaler Tore å legge litt concealer ned etter smilelinjen fra neserot til munn. Dette vil gi deg et yngre og mer åpent uttrykk.
VIKTIG: Solpudder skal gjøre deg varm og ikke brun! Pudderet skal legges i ytterkant av ansiktet som et tretall, og under kinnbena om du ønsker å framheve disse.

3

 

ØYNE:
Dersom du vil at øyenskyggen skal holde hele kvelden bruker du en E-vitamin face mist, for å væte øyenskyggen og feste den til øyelokket. (Jeg bruker Vitamin E Face Mist fra Body Shop). Den gir huden fuktighet og beskyttelse. Årets julebordtrend er sotede øyne i lillatoner. På vår modell bruker jeg Smoky Plum Eye Definer, fra årets juleserie. Bruk en eyeliner som øyenskygge ved å legge den etter vipperoten og opp i globelinjen. Dus deretter ut med en øyenskyggekost.

7

 

FORTSETTELSE, ØYNE:
Mange synes det er vanskelig å få til smoky-eyes, men det er enklere enn folk tror. På vår modell har jeg valgt å bruke Eyepalette 02 Smoky Plum, som inneholder ulike lillatoner. Denne paletten kommer også i bruntoner, og begge settene er fra årets juleserie hos The Body Shop. Start med de lyseste fargene innerst og jobb deg utover. For å duse ut fargene kan du legge en annen farge over. Følg globallinjen, og legg øyenskygge over eyelineren for å jevne ut. Legg også øyenskygge over eyelineren på våtlinjen, så holder det seg mye bedre! For å fjerne 5 år fra ansiktet, dropper jeg mascara under øyet. Jeg bruker en mascara laget på marula-olje, fordi den aldri tørker ut, og vil derfor ikke drysse.

5

 

ROUGE OG LEPPER:
Legg en frisk og lett rouge langs kinnbeina. Husk at det skal være naturlig, og ikke overdriv bruken. Less is more! Et godt tips for slitne dager er å påføre litt rouge rett under brynene. Dette åpner opp øynene, og gjør at du ser fresh ut hele dagen. På leppene bruker jeg Lip & Cheek stain som underlag. Denne kan du spise, drikke og kysse med, fordi den trekker inn i huden, slik at du  slipper å påføre ny leppestift hele kvelden. Over Lip & Cheek stain bruker jeg en dus rosatone for å gi leppene en frisk og fin glød.

6

 

Er du fornøyd med resultatet?
– Absolutt! Jeg er ikke vant til å bruke sterke farger når jeg sminker meg, men nå føler jeg meg 20 år yngre. Jeg tror mange, spesielt litt eldre kvinner er redde for å bevege seg utenfor komfortsonen når det gjelder farger. Det er det slutt på for meg, og jeg oppfordrer alle kvinner der ute til å tørre å eksperimentere. Det er absolutt verdt det!

Hadde du fått til denne looken selv?
–Ja, helt klart. Jeg må sikkert øve en del når jeg kommer hjem, men Tore har lært meg masse triks og tips for å legge den perfekte sminken. Det er heller ikke like vanskelig som mange tror, og med litt øvelse og veiledning kan alle få det til.

Bronzing: Honey Bronze 01

 

Honey Bronze Bronzing Powder

 

Eye Line: Smoky Plum (Juleserie)

EyeDef open purple HR_INCHTPJ124

 

Eyepalette 01 smoky Brun (Juleserie)

2823-0074 V2 HR_INCHTPJ207

Face & Body brush

Face&BodyBrush- 169 kr

Colour crush lip: 200

Colour Crush Matt Lipstick Blushing Pink & Lid

Volume mascara; 01

Super Volume Mascara- kr.149

Concealer: Lightening Touch

Lightening Touch 1 - 159 kr

Blush: All in one cheek color 04

Blusher Marshmallow 04

Eyepalette: 02 Smoky Plum

2823-0071 V2 HR_INCHTPJ120