LOADING

Type to search

Julefin

Uncategorized

Julefin

Tekst: Kristin Bratland Foto: Johnny Vaet Nordskog og Oslo Hudpleieklinikk

Skjønnhetssalongene merker stor pågang til jul, og jeg har kjøpt tidenes julegave til meg selv.

Turid-Hulbaklien-2

For kun få år siden var det ingen som ville innrømme at de benyttet seg av kosmetiske behandlinger, selv om salgstall for fillers og Botox kunne vise noe helt annet. I dag er utjevning av alderstegn i ansiktet ikke lenger uvanlig, og vi snakker om det.
– Kundene våre er ikke lenger så kritiske til Botox og fillers som de var for et par, tre år siden, og det snakkes nok mer åpent om det til familie og venner. Det er ikke lenger flaut å innrømme at man har fått hjelp av ikke-kirurgisk behandling, forteller Turid Hulbaklien, kosmetisk sykepleier og autorisert Restylane-behandler ved Oslo Hudpleieklinikk.

Restylane er verdens mest dokumenterte filler med hyaluronsyre, et stoff som finnes naturlig i kroppen, og som injiseres på strategiske steder i ansiktet hvor huden med årene har mistet spenst og elastisitet. Effekten er beregnet å vare opptil ett år, og passer for alle som har mistet volum på grunn av vekttap, eller kun normal aldring. Selv kan jeg dessverre ikke skylde på vekttap, selv om det hadde vært ønskelig nå rett før jul. Det er vel mer normal aldring for mitt vedkommende, kombinert med litt latskap. Nå kan jeg angre på dårlig hudpleie opp gjennom årene, men det er aldri for sent.

Freshere utgave
– Det er svært få i Norge som ønsker å se ut som Hollywood-kjendiser, helt karakterløse og rynkefrie ønsker vi ikke å være. Så vi strammer ikke opp, vi mildner bare litt. Vi ønsker å gjøre en freshere utgave av deg selv. Du vil se mer opplagt ut. Dette er som et fint håndverk, og jeg vil gå veldig forsiktig frem. Man skal vite hva man driver med, forteller sykepleieren.

Mens injeksjoner av Botox må utføres av leger, eller av sykepleiere med sertifisering og godkjenning fra lege, kan fillere settes inn av hvem som helst. Dette er fordi stoffet ikke regnes som et legemiddel. Feil bruk kan derimot gi uregelmessigheter i huden og infeksjon, og bør derfor ikke injiseres av hvem som helst. La derfor ikke pris gå foran kvalifisert kunnskap til behandler, men la helsepersonell som leger, sykepleiere eller tannleger sette Restylane på deg.

Sprøyteskrekk
Dette har jeg gruet meg til lenge. Etter noen uheldige legebesøk i barndommen, har jeg over gjennomsnittet stor respekt for sprøytespisser.
– Nå kommer det et lite stikk, advarer Turid, og kun et lite ”myggestikk” kjennes, og jeg syns det går strålende. Jeg får det ene stikket etter det andre; like under munnvikene, under øynene og i kinnbena, og kjenner så å si ingenting. Restylane er tilsatt litt bedøvende Lidokain, slik at det knapt kjennes. Fillerne i kinnene skal gi fylde og forhåpentligvis gi litt mer ungdommelighet til ansiktet. Og etter en halv time, har den bedøvende kremen virket og hun kan fylle ut ”sinnarynken” mellom øynene.

Botox, eller botulinumtoksin som er den riktige termen, er en nervegift som lammer musklene lokalt. Botox er det middelet som brukes i kosmetiske behandlinger. Botulinumtoksin er medisinsk godkjent for blant annet behandling av migrene og muskelkramper i halsen og overdreven svette. På meg bruker Turid Azzelure, som er tilsvarende Botox.

Se naturlig ut
– Jeg kunne tatt mer under øynene dine, men jeg vil at det skal se naturlig ut. Dette er overflatebehandling i huden, og nå skal det jobbe noen uker fremover. Fillere gir et øyeblikkelig resultat, men effekten av Botoxen vil ikke være synlig før etter en syv til 14 dager, forteller Hulbaklien. Virkningen av Botox-behandlingen varer fra tre til fem måneder, og for å opprettholde virkningen, bør man ha to, tre behandlinger i løpet av året. Restylane derimot, kan vare opptil et år. I kinnbena og under øynene varer det lengst, for der har vi ikke så mye mimikk, men ved munnen kan det forsvinne etter tre til seks måneder.

Vedlikeholdsarbeid
– Etter noen måneder kan det være greit å komme til kontroll, og kanskje etterfylle et par ganger i året. Har man ikke gjort dette før, bør man først bygge opp for så å vedlikeholde. Da vil det holde med mindre volum, og heller ikke koste så mye, forteller Turid Hulbaklien. Flere uker senere har det ikke vært noe form for ubehag, jeg kan fremdeles bevege pannen, og jeg har fått usedvanlig mange komplimenter for ny hårsveis…Det kan se ut som frisørutgiftene kan få konkurranse fremover.

Besøk Oslo Hudpleieklinikk i Bogstadveien 49.

www.hudpleieklinikken.no

 

 

 

Previous Article
Next Article