LOADING

Type to search

Østen møter vestkanten

Mat og Drikke

Østen møter vestkanten

Tekst: Ingelin Haukali Foto: Hoa Binh Nguyen og Lille Asia

Med tolv håndplukkede kokker, urban atmosfære og eksklusiv meny har Lille Asia på kort tid blitt et av Oslos mest populære spisesteder.

– For oss er kvalitet det absolutt viktigste. Da vi bestemte oss for å starte Lille Asia, ville vi gå ”all in.» Vi brukte to år på å bygge opp konseptet. Det føler vi at vi nå får igjen for, sier innehaver Vinh Lu.

R_IMG_3703_red

Mye følelser
Sushi- og thairestauranten Lille Asia har på et drøyt år klart å etablere seg som et av Oslos mest ettertraktede spisesteder. Som nattklubb er ikke stedet noe mindre populært. Lille Asia har på mange måter blitt det nye ”it-stedet” på Oslo vest, og Vinh har en teori om hva som er grunnen til dette.
– Vi har en gjennomført stil, et internasjonalt tilsnitt og kvalitetsmat som vi legger virkelige følelser i. Steder som dette var mangelvare i området, og i tillegg har vi en uteservering som slår det meste i bydelen, sier han.

Håndplukkede kokker
I en tid hvor sushi er blitt allemannseie og ikke på langt nær like eksotisk som før, er det lett å glemme at denne type matlaging faktisk er et håndverk. Utdanningen for sushikokker tar syv år, og Lille Asia er en av få restauranter i Norge som kan krone seg med en tradisjonell japansk sushikokk som har fullført denne utdanningen. De resterende elleve kokkene er personlig håndplukket av Vinh fra de beste sushistedene i verden.
– Hvis jeg skal beskrive maten med ett ord, så sier jeg kvalitet. Vi serverer alt på glassfat, danderingen er gjennomført og det ligger ekte følelser bak rettene vi serverer. Det at vi har langbord gjør også at matopplevelsen blir mer urban, og det blir en helt annen stemning enn hvis vi hadde hatt masse småbord, sier Vinh.

R_IMG_3739_red

Tatt Oslo med storm
Som nattklubb har Lille Asia tatt Oslos uteliv med storm. Hver torsdag, fredag og lørdag forvandles restauranten til et pulserende utested, og det nytter ikke å være treig på avtrekkeren hvis du ønsker en plass på dansegulvet.
– Køene begynner allerede klokken 23, og vi er veldig strenge med bare å slippe inn folk som ikke skaper trøbbel. Gjestene skal føle seg trygge når de er hos oss, sier Vinh.
Han tror den gode stemningen, samt manko på lignende steder i bydelen er grunnen til Lille Asias enorme popularitet i helgene.
– Folk liker å pynte seg og være på steder som føles mer eksklusive. Og siden restauranten er åpen flere timer før nattklubben er det automatisk god stemning her når utelivsgjestene begynner å komme, sier han.

IR_MG_3694

Besøk Lille Asia i Hegdehaugsveien 31!

www.lilla-asia.no

 

Previous Article
Next Article