LOADING

Type to search

Sushi – en lett start på året

Mat og Drikke

Sushi – en lett start på året

sushi

Foto: Wikipedia.org. Mange tyr til fisk når dietten frem mot sommeren skal forberedes, og hva føles vel bedre som motvekt til den tunge julematen enn sushi? Bogstadveiene og Majorstuen har et bredt tilbud av restauranter, ved siden av Oslos eldste fiskebutikk Georg A. Nilsen som åpnet første gang i 1901(!). Det har jo aldri vært enklere å lage sushi selv?

Du finner restaurantene ved å klikke på de,

Art of Sushi Elisenbergveien 19 0265 Oslo Tlf : 22448800

Bambus Restaurant Kirkeveien 57, 0368 Oslo tlf: 909 90 888 

Cherry Restaurant (tidl. Mio Sushi) Bygdøy Allé 62 Tlf22 55 90 99

House of Sushi, Ole Vigsgate 15, Tlf 22 93 31 00,

Japo Miki Frognerveien 1 Tlf:22 55 55 11

mr.Sushi Valkyriegate 1 Telefon: 22 60 88 88

Nodee Asian Cooking Middelthuns gate 25, 0368 Oslo tlf: 22 93 34 50 

LilleAsia Hegdehaugsveien 31 Oslo 0352  tlf 412 75 238

Nippon Sushi Sørkedalsveien 5b Oslo 22 56 88 88

Oslo Sushi Trudvangveien 25 Tlf: 22 60 80 00

Parken Sushi Kirkeveien 48, 0368 Oslo Telefon22 60 03 00

Soya Sushi, Uranienborgveien7b 0351 Oslo, 22606023

Sushi godbit Pilestredet 55, 0350 Oslo 22 60 00 06

Sushi House Sporveisgate 12 Tlf: 22 46 61 01

Sushi King Sporveisgate 23 Tlf 22 60 70 70

Sushi Of Life Briskebyveien 70, 0259 Oslo Tlf 22 55 70 70

Star Sushi Frognerveien 9 Tlf:22 20 07 77

Sushi Tokyo Kirkeveien 51Tlf 22 60 09 09

Sushi og Wook Essendrops gate 9 tlf23 20 28 33

Umi Sushi Neuberggata 9A, 0367 Oslo Tlf:22 55 81 00

Nigiri: Puter av ris med biter av fisk over.
Maki: Sjømat og grønnsaker rullet inn i ris og noritang.
Sashimi: Fersk rå sjømat skåret i tynne skiver, servert uten ris som en del av et måltid sushi.
Wasabi: En slags sennep/pasta, laget av blant annet pepperrot. Det er grønn og svært sterkt. Skal fremheve smaken i fisken.
Gari (ingefær): Syltet tilbehør til sushi. Skal spises mellom hver sushibit for å rense munnhulen.
Soyasaus: Den lyse, lette typen brukes ofte til sushi, for eksempel japansk soyasaus eller kikkoman. Denne skal sushien dyppes i.
Nori: Sjøgresset som rulles rundt sjømaten, risen og grønnsakene. Lages av alger som vokser i havneområdene i Japan, Korea og Kina.
Ris: Tradisjonelt brukes det kortkornet, hvit ris, men sushi med delvis brun ris kan oppleves på menyen til hippe, vestlige restauranter. Ferdig kokt ris blandes med en spesiell sushi-eddik for å tilføre risen en litt søt og syrlig smak.

Kilde faktaboks: ap.no