LOADING

Type to search

Mor liker å…

aktiviteter

Mor liker å…

photo-20

…Valse rundt med en Marc by Marc Jacobs veske fra Tatler .

Den første norske morsdagen ble feiret i Bergen 9. februar 1919, og ble til å begynne med arrangert av religiøse organisasjoner, men det var Oslo-kvinnene Dorothea Schjoldager og Karen Platou som i 1918, i samarbeid med ideelle organisasjoner, forretningsfolk og massemedia fikk gjennomslag for å etablere morsdagen som en årlig begivenhet i Norge.  Schjoldager og Platou var slagkraftige kvinner med verv i bl.a Norsk Kvinnesaksforening og Oslo Hjemmet Vel.

Dagen har senere gått over til å bli en familiedag, der mødre oppvartes med f.eks kaffe på sengen om morgenen, blomster og kake. Etterhvert som den moderne familiesammensetningen har satt seg, fokuserer skolen mindre på denne dagen (og farsdagen). Enkelte vil ha det til at dette er døden for morsdagen, selv om vi i Bogstadveien og Hegdehaugsveien er alt for glade i vår mor til å la den tid komme.

Mor liker..

[sliceshow id=»3785″]

Tags: