LOADING

Type to search

70% av norske menn uvitende til Valentines

aktiviteter

70% av norske menn uvitende til Valentines

Valentins instagr

 

Og 70% av alle parforhold dropper feiringen av Valentinsdagen. Samtidig markerer 1 av 3 dagen med å gi en liten oppmerksomhet til sin partner. Så her er det mange menn som trenger en påminnelse. Selv om oppsluttningen rundt høytiden er relativt laber i skandinavia, er den stor i resten av den vestlige verden. I England utviklet dagen seg fra 1700-tallet til en anledning for å uttrykke kjærlighet gjennom gaver som blomster og konfekt samt valentinskort. På 1800-tallet overtok masseproduserte kort stadig mer for håndskrevne. Blant symboler som er mye brukt denne dagen er duer, hjerteformen og den bevingede kjærlighetsguden Eros.

St. Valentinsdagen, på norsk også kalt alle hjerters dag, markeres 14. februar som en feiring av kjærlighet og romantikk. Dagen er først og fremst viktig i engelskspråklige land hvor den har fått et kommersielt preg og markeres ved kjøp av gaver og sending av kjærlighetsbrev eller -kort, ofte anonymt.

Valentines var opprinnelig er liturgisk feiring til minne om en eller flere tidlige kristne helgener med navnet Valentin. Det finnes i det minste to, en prest og en biskop. [1] Senere, fra høymiddelaleren, er romantiske konnotasjoner lagt til og forskjellige beretninger om martyrer med navnet Valentin er oppstått. En av disse mytene går ut på at Valentin ble fengslet og fordi han viet soldater og ikke avsverget seg kristendommen, slik den romerske keiseren Claudius IIforlangte. En annen sier at Valentin helbredet datteren til sin fangevokter, Asterius. En tredje forteller at Valentin før han ble henrettet, skrev et avskjedsbrev til sin kjære Julia og undertegnet med «… fra din Valentin».