LOADING

Type to search

Nå kommer 11-trikken tilbake i Bogstadveien

Uncategorized

Nå kommer 11-trikken tilbake i Bogstadveien

Trikken tilbake

Artikkel OsloBy av Anita Bakk Henriksen 19.02.2014 (klikk på bildet for link til artikkel)

Her er en gladnyhet til alle som har savnet 11-trikken i Bogstadveien. Både bil- og kollektivtrafikken skal åpnes for gjennomfart til 17. mai.

BOGSTADVEIEN: – I en undersøkelse gjort av næringslivsforeningen kom det frem at hele 40 prosent av handelen i Bogstadveien er bilbaserte kunder, så det blir veldig bra å få tilbake hele denne veien, sier næringslivsleder for Bogstadveien, Johan Andreas Melander.

Gravearbeidene i Bogstadveien har pågått i langt tid nå, med store forsinkelser underveis. Mange har vært frustrert over arbeidet, og ikke minst at 11-trikken ikke lenger var i full drift gikk hardt utover flere kollektivreisende,

Bogstadveien er en av Oslos viktigste handelsgater. Dessverre er den også en av byens mest ulykkesbelastede gater, og veidekket og trikkeskinnene er preget av etterslep på vedlikehold. Målet med oppgraderingen fra Bymiljøetatens side er derfor å gjøre gaten tryggere for fotgjengere, trikkepassasjerer og bilister.

Store forsinkelser
Arbeidet ble først antatt å være ferdig i november 2013, men slik ble det ikke. Nedre del av veien er ferdig, og gravingen foregår nå fra Industrigata, og opp til Sorgenfrigata.

Men nå er det altså lys i tunnelen for alle som er berørt av gravingen.

– Vi har fått beskjed om at 11-trikken og biltrafikken skal gå som normalt fra 17. mai, og at Bymiljøetaten fortsetter med fortau og byrom utover sommeren. Hele prosjektet skal være klart en gang på høsten, opplyser Melander.

Det betyr selvsagt også at linje 19 som kommer fra Briskeby og svinger opp i Bogstadveien på vei til Majorstuen skal gå som normalt.

Uforutsette ting kan skje
Han har vært en tur rundt til de ulike næringsdrivende som nå er berørt, og kan fortelle at tilstanden er bedre enn hva mange tror.

– Jeg snakket blant annet med Norseth som fortalte at de ikke har blitt noe særlig påvirket av gravingen, og liknende svar fikk jeg fra flere andre aktører, forteller næringslivslederen som har troen på at det verste nå er over i Bogstadveien.

Byråd for miljø og samferdsel, Guri Melby kan bekrefte at linje 11 skal gå som normalt fra 17. mai, men påpeker at man må ta forbehold om at uforutsette ting kan skje

– Men det er ingenting som tyder på at det skal bli forsinkelser i disse planene. Jeg tror mange nå gleder seg til at Bogstadveien blir ferdigstilt, sier Melby.

http://www.dittoslo.no/indre-by/nyheter-indre-by/na-kommer-11-trikken-tilbake-i-bogstadveien-1.8296037