LOADING

Type to search

Gratulerer! Pur Norsk vant merket for god design

interiør

Gratulerer! Pur Norsk vant merket for god design

Buer-bunadspledd-og-hyllerevolusjon
Interiørbutikken Pur Norsk i Industrigata har utviklet et hyllesystem som kan bli en ny møbelklassiker. Utmerkelsene ble delt ut onsdag 2. april i Oslo under Designdagen, et årlig arrangement i regi av Norsk Designråd. – Merket for god design gis til de mest innovative og modige bedriftene og designerne i Norge akkurat nå.

Pur Norsk: Fra promotør til produsent
Etter å ha promotert og solgt norsk design siden 2006 ønsket osloselskapet Pur Norsk å utvikle sin egen produktportefølje. Resultatet så langt er et genialt enkelt møbelsystem som kan bli en ny norsk eksportsuksess.

– Vi så at det var et marked for et fleksibelt hyllesystem som kunne møte folks ulike behov. Det fantes ikke noe norsk produkt vi kunne ta inn som fylte disse kravene, så da bestemte vi oss for å designe vårt eget hyllesystem, sier Lasse Altern Halvorsen, som driver Pur Norsk sammen med Marianne Lien.

En forutsetning for Pur Norsk er å tenke norsk i alle ledd. Siden Norge er et høykostland var utfordringen å få en konkurransedyktig pris på det nye møbelsystemet. Derfor ble enkelthet en viktig rettesnor under hele utviklingsløpet.

– Det finnes også flere fordeler med å produsere alt i Norge. Det gir oss nærhet til produktet og gjør at vi enklere kan sikre kvaliteten. Lokal tilvirking betyr også at vi kan produsere i små opplag etter behov, og dessuten sparer vi miljøet for unødig transport, sier Marianne Lien.

Unik fleksibilitet til storbyhjem
Resultatet heter Abel, og er et møbelsystem som er lett å montere og tilpasse. Systemet passer spesielt godt i urbane hjem, der best mulig plassutnyttelse er alfa omega. Ulike lengder på lister og hyller gir stor fleksibilitet. Listene griper kun i bakkant av hylleplatene, noe som gir full utnyttelse av hele hyllen i tillegg til et rent og stramt visuell inntrykk. Det er lett å bygge på og utvide systemet. Hyllene skyves inn og låses mellom listene uten bruk av skruer eller andre løse festeordninger.

Abel ble lansert høsten 2012, og tilbakemeldingene fra markedet har vært svært positive. Norsk kulturråd har utstyrt foajé og resepsjon med det norske møbelsystemet, og salget øker både i butikk og nettbutikk.

Designjuryen er også mektig imponert: ”Abel kan bli et ikon innen norsk design og produktet har stort kommersielt potensial,” står det i jurykjennelsen.

555702_491743574187325_1106362526_n