LOADING

Type to search

Vår i glasset

Mat og Drikke

Vår i glasset

Rabarbra, granskudd og asparges…
Nå er Stig Bareksten, tidligere norgesmester i drinkmiksing og barsjef på Broker drikkeri og spiseri, inspirert av våren. De utroligste råvarer forvandles til smaksopplevelser i verdensklasse.
-Våren er en fantastisk årstid, som har nye råvarer å by på. Hva med ferske granskudd fra Nordmarka blandet med akevitt? Kan det bli mer norskt? Eller den første rabarbra fra egen hage med sprudlende champagne – som en bellini.

Her er fire favoritter til å bli inspirert av. Ta dem gjerne i solveggen– eller på Broker en fin vårkveld.

no2
RABARBRA BELLINI
4 cl Rabarbra pure` (du tar to stilker rabarbra og kutter i terninger. Dette har du i en gryte sammen med 6 spiseskjeer sukker og litt vann. Kok dette i 10 minutter og mos.) Toppes med champagne eller prosecco

no1
SAZERAC
Gammel klassiker fra 1850, New Orleans offisielle drink.
Rugwhisky, coctailbitter og absint. Det siste var favoritten til Edvard Munch…
4 cl rugwhisky og en splash absint, 1 cl sukkerlake og tre dråper cocktailbitter. Det siste får du kjøpt på polet. Også det første.
Legg en sukkerbit på en skje, dynk med absint (60 prosent) og tenn på!

no4b
SØLVGRAN
Dette er skog og mark i et glass. Utrolig forfriskende. Nordmarksprodukter i Sørkedalen lager en herlig sirup på ferske granskudd. Must have.
4 cl Arvesølv akevitt. 3 cl granskuddsirup, 2 cl. sitronjuice, appelsinbitter eller Angustura bitter. Ristes i en shaker og siles over i et lite vinglass med knust is. Pyntes med sitronskall og et granskudd.

no5
SPRING COFFEE
Når vinteren lurer våren, og du trenger noe å varme deg på. Tradisjonell Irish Coffee, men her med en twist av Bobs`s bitter med kanel, mandler og muskat.

no3b
KLAR RABARBRA
4 cl Arvesølvet Helt Klar akevitt, 2 ts. honning, mortlet rabarbra, granskudd og skuddet fra hvit asparges. Ha i 1 – 2 ts. sukker samt 3 cl sitronjuice.
Alt blandes i en shaker, ristes og siles over i et lite vinglass med is. Pynt med rabarbra med sukker på.

Oppskrifter: Stig Bareksten. Foto: Odd Johan Nelvik

Previous Article
Next Article