LOADING

Type to search

Efvas vidunderlige verden

Mote

Efvas vidunderlige verden

Efva Attling Rose Petal
Når du åpner døren til Efva Attlings smykkeforretning i Hegdehaugsveien, trår du umiddelbart inn i hennes estetiske verden. Efva ønsker at kundene skal få den samme opplevelsen i alle hennes forretninger, uavhengig av om den ligger i Oslo, Stockholm, eller New York.

Veggene er derfor alltid malt i samme beroligende pudderfarge, og duften man kjenner stammer fra et av lysene i duftlyskolleksjonen. Ingenting er tilfeldig, og alt er laget slik for å skape en vennlig og positiv opplevelse for kundene når de titter på Efvas smykker.

Allerede som sekstenåring startet Efva Attling som lærling hos en av Sveriges fremste sølvsmeder. Samtidig ble hun “oppdaget” av modelmamma Eileen Ford, noe som var starten på en lang modellkarriere med oppdrag over hele verden. Efvas allsidige talenter brakte henne deretter videre til musikken, og hun startet bandet “X-models” hvor hun skrev både tekst og musikk. I 1996 gjenopptok Efva arbeidet med sølv, gull og stener, og ble raskt kjent for sine originale smykker med ord og utrykk.
“Jeg pleide å skrive mine egne sangtekster, og ville fortsette å berøre mennesker med ord, jeg kaller dem derfor Beauty with a Thought”, utdyper hun. Smykkene er moderne, men tidløse, og passer like godt til en ungdom som til en godt voksen. Enkelt og diskret, eller iøynefallende og provoserende – det finnes noe som snakker til alle.
Idag er Efva en av Skandinavias ledende smykkedesignere, og en av Sveriges mest etterspurte formgivere. Artister som Meryl Streep, Madonna, Uma Thurman och Grace Jones er noen av de som har båret hennes statementsmykker.
Kan du fortellle litt om “røde tråden” i vårens kolleksjon?
Det er at vi på jorden skal “Take no shit” og respektere hverandre, og samtidig beholde våre drømmer med “Catch a falling star…”

Take No Shit Leather Brace (1)
Hvordan jobber du når du skaper smykkene?
Jeg er som Pippi Langstrømpe, en tingleter! Jeg leter etter former, og søker etter ord. Som designer skjer det både i våken tilstand, og det kan komme mens jeg sover. Jeg er veldig spontan, så iblandt kan et smykke bli til på en dag! Jeg elsker jobben som er en så stor del av livet mitt!

Hvordan lar du deg inspirere?
Mennesket er nok min største inspirasjon. Kjærligheten mellom mennesker, og urettferdighet i verden, gjør at jeg forsøker å vekke en tanke med et budskap. Det seneste er “Rainbow Freedom”, et smykke for “equal rights.” Her er regnbuens farger preget inn i sølvet, dette designet jeg etter at både Russland og Uganda innførte de umenneskelige lovene mot homofile!

I tillegg til budskap finner man ofte mye humor i din design, hvor kommer dette fra?

Mitt liv, eller alles liv! Det finnes både alvor og humor i hverdagen. Min paparazziring “Fuck off” er et godt eksempel. Da Uma Thurman fikk den, brukte hun den hver dag. Hun vet hvordan det føles å bli betraktet hele tiden. Men de fleste som ser den, selv om de ikke er kjendiser, sier “I need that!”
I tillegg fungerer smykkene mine som “conversation pieces”. Man ender opp i en samtale med noen over budskapet, og oppdager kanskje at man har samme livsoppfatning. Så blir man forelsket, gifter seg og får barn. Mine vielseskolleksjoner blir bare større og større.

Pressrelease_CatchAFallingStar_SS14
Har du noen kloke ord om kjærlighet?
”Pencez de moy” som betyr tenk på meg, er jo et fint hint å gi en man er glad i.

“Twosome” er to ringer som sitter sammen, men har ulik fasong. Det er det perfekte paret. Du leter jo etter noen som kan komplementere deg, ikke sant.
«Amor Fati» kjærligheten til vår skjebne, betyr at du har fått dette livet, og da er det opp til deg å gjøre det beste ut av det.

Det hele begynner med å elske seg selv.

Tekst: Beathe Schieldrop. Foto: Beathe Schieldrop, Efva Attling