LOADING

Type to search

Merkevaremekka!

Mote top-stories

Merkevaremekka!

Bogstadveien og Hegdehaugsveien – et merkevaremekka!

Tekst: Marte Dalsegg Foto: Fra leverandører og Ingrid Reisjø

Belstaff er en merkevare vi i dag spesielt forbinder med biker-jakker av luksuriøs kvalitet. I filmatiserte klassikere som Batman Begins, Oceans Twelve og The Aviator får vi se stjerner som Christian Bale, Leonardo DiCaprio og Brad Pitt kle seg i motehusets kreasjoner. Men, det har ikke alltid vært Hollywood-glamfaktor over merkevaren. Belstaff har sitt opphav i Staffordshire, England, og ble grunnlagt av Eli Belovitch og Harry Grosberg i 1924. Selskapets formål var opprinnelig å produsere vanntette jakker, og først ute til å ta vokset bomull i bruk. Belovitch og Grosber utviklet sine produkter til å bli motstandsdyktige, vindtette og vanntette, en kvalitet spesielt populært blant piloter og motorsyklister. Etterspørselen økte og i 1943 produserte selskapet over 40.000 eksemplarer av den verdenskjente Black Prince Motorcycle Jacket i året. I 2011 ble selskapet Belstaff kjøpt av sveitiske Labelux Group, og merkevaren er fortsatt kjent for sitt tradisjonelle håndverk verden over. 

belstaff-fall-winter-2012-13-07

Belstaff

Etableringen av motehusene tidlig på 1990-tallet førte til en innvirkning på hele befolkningen. Mote var ikke lenger bare de høyere klassers privilegium, og flere ble opptatt av å uttrykke seg gjennom klær. Etterspørselen førte til at flere tekstilaktører etablerte seg, også på det norske markedet. I 1923 åpent Follestad & co sin virksomhet i Kristiania. I Valkyriegate 5, på Majorstuen ligger i dag Follestad Trend hvor du kan kjøpe eksklusive plagg fra Belstaff sammen med en rekke andre kjente merkevarer som Morris, Oscar Jacobson og Magnanni. 

83419_07_083_b_cmyk

Oscar Jacobson

2013_02_07_05

Magnanni

I 1927 åpnet Gunnar Øye sin virksomhet med utsalg av herremote, og forretningen er fortsatt  å finne i Bogstadveien 52. Etter flere utvidelser er butikken i dag over tre plan, med både herre- og dameavdeling. Gunnar Øye har utsalg av blant annet Ralph Lauren, Monclaire og Brunello Cucinelli. 

Mote på italiensk
Audrey Hepburn, Jackie Kennedy, Nicole Kidman, Julia Roberts og Mette Marit har en ting til felles. De har alle båret Valentino Garavanis fantastiske kjolekreasjoner ved en rekke anledninger. Den nå pensjonerte designeren har ikledd kvinner sin merkevare i over 45 år, og er passende nok blitt hyllet som keiseren av couture. Italia har også dyrket frem Emilio Pucci som har designet stilsikre plagg til motebevisste kvinner siden 1940-tallet. Norske kvinner kan glede seg over å finne både Valentino og Pucci i Bogstadveien 5A hvor forretningen Garbo har holdt til siden 1987. I Hegdehaugsveien 23 ligger Il Pantehon som eies og drives av italienske Giuseppe. Skreddersydde dresser i ypperste kvalitet av merket Borelli og herresko av Bettanin & Venturi er bare noen av godbitene som finnes i butikken. Kamikaze Men og Kamikaze Donna kan også skilte med anerkjente italienske designere. Forretningene tilbyr blant annet siste nytt fra Roberto Cavalli, Gucci og Prada. Skopartiet hentes inn fra franske Christian Louboutin. Disse butikkene er med andre ord verdt et besøk!

GUCCI-SKO

Gucci

Prisbelønt moteduo
Til tross for sin unge alder har Ashley og Mary-Kate Olsen rukket å etablere seg både som anerkjente skuespillere og moteskapere. I 2006 lanserte duoen merkevaren «The Row» som blant annet ble prisbelønt i 2012 da tvillingene ble kåret til Amerikas beste designere i klassen design for kvinner. Undermerket «Elizabeth and James», oppkalt etter to av deres søsken ble lansert i 2007, og er nå å finne i sortimentet til Charisma Boutiqe blant en rekke andre anerkjente merker som Giorgio Armani og Rena Lange. Nisjeforretningen ble i fjor kåret til årets beste motebutikk. FWSS er også et merke som har fått mye oppmerksomhet i vinter. Det norske designet ble etablert i fjor, og sørget for å holde moteriktige kvinner varme gjennom hele sesongen. Hodeplagget har blant annet vært å finne på Tatler, hvor også Michael Kors vesker, Marc by Marc Jacobs og Made in Heaven er en del av sortimentet.

Elizabeth-and-James-Fall-2013-Lookbook-e1364596912189

Elizabeth and James

 

FWSS_07

FWSS

Skandinavisk design
Med tiden har også designere med røtter i Skandinavia slått gjennom internasjonalt, flere av disse har etablert seg i Oslo. Hegdehaugsveien huser blant annet Björn Borg, Moods of Norway, Acne, Day Birger Et Mikkelsen, By Malene Birger som feiret 10 år i år, Filippa K, Tiger of Sweden og smykkedesigneren Efva Attling. Andre skandinaviske merker i gaten er Riccovero, Mardou & Dean og Ganni. 

by-malene-birger-autumn-fall-winter-2013-cfw34

By Malene Birger

Tiger_Herre2

Tiger of Sweden

 

Et rikt utvalg av brandstores som Massimo Dutti, Lacoste, Timberland og Levis er også å finne i gatene. Norske Celine Engelstad ble etablert i 2007 av Celine Engelstad og Gunnvor Vik. Det eksklusive, håndlagde designet finnes hos Thune og David Andersen som også fører danske merker som Ole Lyngaard og Georg Jensen. Håndlaget design finner du også på Ollis Optikk. Her selges Chrome Hearts, helt unike briller som er laget av sølvdekor og med brillestenger som stammer fra horn. Absolutt verdt en titt!

Cos til Oslo
1. mars åpnet den svenske kleskjeden Cos sin første butikk i Norge. Kjeden er allerede etablert i 15 land med til sammen 56 utsalgssteder og kan prismessig sammenlignes med kjedebutikker som Zara. Kleskjeden hører opprinnelig til H&M som du også finner i Bogstadveien med egen home-avdeling. De siste årene har flere kjedebutikker åpnet i området, også her er det mulig å oppdrive merkevarer. Shoe Lounge fører blant annet Jeffrey Campbell og Deborah Lippman, mens Tommy Hilfiger og Calvin Klein inngår i Volts sortiment.

BAH_COS_Final_Highres copy

Cos

 

deborah_lippmann

Deborah Lippmann

 

28455_rachel-zoe-platform-wedge-sandals---katlyn-high-heel-1360184307-652

Rachel Zoe

Alt dette og mye mer kan du finne her i handlegaten!

 

Previous Article