LOADING

Type to search

Hjemmelaget Italiensk på Il Moro

Mat og Drikke

Hjemmelaget Italiensk på Il Moro

Il_moro

Du har kanskje sett den lille Italienske kafeen som deler inngang med La Bionda, hvor Hegdehaugsveien blir til Bogstadveien? Italienere som drikker espresso mens de flørter på italiensk vis med den Italienske servitrisen, tykke aeronautica militare skinnjakker med six-pence og super-elegante donnas med poser fra støkets butikker som fører Italienske motehus. Den stolte Italienske café-kulturen holdes fortsatt i hevd, både av Il Moro og deres klientell. Il Moro er spesial designet av arkitektkontoret Haeg Holm.

Kaffe-kulturen har stått kruttsterkt i Oslo de siste hundre årene, men nå ser det ut til at de enkeltstående små kafeene blir presset ut av et marked de selv var med å bygge opp. Inntoget av utenlandske kjeder som Starbucks, Espresso House og Waynes Coffee har vi allerede sett i både Bogstad, Hegdehaugs og Parkveien, hvor det tok mindre enn 2 år før vi har fått 5 nye utsalg fra de nevnte kaffe-aktørene. Kaffebrenneriet er allerede på plass med 2 utsalg.

Bakeren skiller seg naturlig ut som den aktøren med flest ben å stå på, med både gjær og konditorkunst, og da er det kanskje ikke så unaturlig at Italieneren spesialiserer seg på take-away av det italienske slaget. Lasagne, pizza og hjemmelaget Foccacia er slagerne som naboene og næringsdrivende sverger til i mellom slagene.

Previous Article
Next Article