LOADING

Type to search

Hjelper unge ut av buret

aktiviteter

Hjelper unge ut av buret

Skjermbilde 2014-09-10 kl. 15.58.00
Kanskje har du lagt merke til de nye reklamefilmene til SpareBank 1, hvor hamsteren Anna begynner å bli lei av å bo i kollektiv, av bråk og ståk nattestid og av at badet er okkupert til enhver tid av hennes alternative romvenninne? Ut av bur, aldri sur…

Mange av oss har tilbragt noen år i kollektiv – på godt og vondt, men årene går og når den første jobben er på plass, kommer også drømmen om et eget sted å bo.
I høst har SpareBank 1 særlig fokus på å hjelpe og veilede unge inn på boligmarkedet. Er du under 34 år får du bankens beste boliglånsrente – uavhengig om det er den første, andre eller tredje boligen du skal kjøpe. I høst slipper du også å betale etableringsgebyrene som ofte følger med et boliglån, helt frem til 31. desember.

20140910_9631_r
Stor avgjørelse – mange spørsmål
Henrik Muri, lokalbanksjef på Majorstuen, kan fortelle at mange unge er usikre i sitt første møte med boligmarkedet.
– Å bestemme seg for å kjøpe bolig er en av de største avgjørelsene du tar. Det er også trolig den største investeringen du gjør i livet. Det er derfor viktig at kunden forstår hva det innebærer, men vi gjør det vi kan for at kunden skal få det best mulig, legger Muri til.
– Hvor mye du kan låne? Det vi vanligvis sier, er at den totale gjelden din ikke bør overstige 2,5 til 3 ganger bruttoinntekten du eller familien har til sammen. Når vi ser på økonomien, vurderer vi om du kan tåle en renteøkning på 5%, slik at lånekostnadene ikke vil presse økonomien for mye dersom renten skulle stige.
Muri forklarer at man må ha 15 % egenkapital for å få lån i banken.
– Dersom du ikke har egenkapitalen klar, betyr det ikke nødvendigvis at du må vinke farvel til boligdrømmen, det betyr bare at du må vurdere andre alternativer. Er dere flere som kjøper sammen, trenger du ikke like mye egenkapital. Kanskje har du foreldre, søsken, venner eller kjæreste som kunne tenke seg å bli med på boligkjøpet? Om du kjøper med andre, husk å bli enige om hva som skjer om noen ønsker å selge, og om du eventuelt har råd til å ta over hele boliglånet senere.
– Noen er heldige som har foreldre eller besteforeldre som vil bidra med egenkapitalen. Et annet alternativ er å stille med en kausjonist, en som garanterer for at du betaler lånet ditt. Garantien gir de gjerne ved å la banken ta sikkerhet i boligen deres. Avhengig av hvordan kundens økonomi er, lager vi en plan som hjelper vedkommende inn på markedet.

Henrik_500

Forrige onsdag kunne SpareBank 1 Majorstuen endelig presentere flotte, moderne lokaler sammen med EiendomsMegler 1.
Det var mange glade gjester å se onsdag ettermiddag i Majorstuveien 38. Ikke så rart det, Lokalbanksjef Henrik Muri hadde nemlig invitert til en virkelig sprek markering hvor gjestene kunne hygge seg i imponerende flotte Arena-lokaler – og med spennende mat og sprudlende drikke. Og Team Majorstuen var ikke mindre blide over at de nå endelig kan jobbe i lokaler tilpasset både kunder og ansatte.

IMG_2269

Verdt å vente på
– Dette har tatt tid, men akkurat nå føler vi at dette var vel verdt ventetiden, sa Muri. – Nå klør vi etter å komme i gang.

IMG_2252

Foruten flotte taler og gratulasjoner fra vår egen ledelse, hadde en av våre kjente kunder, Erling Fossen, et svært underholdende innlegg med et historisk utgangspunkt i nærområdet.

IMG_2296

Alt under ett tak
Det er smart å få noen gode råd og tips i forkant av et boligkjøp, det gir større trygghet når de store avgjørelsene skal tas. Sammen med SpareBank 1 i Kirkeveien sitter også EiendomsMegler 1
– Våre lokale meglere besitter lang erfaring med boligkjøp og boligsalg i nærområdet – I tillegg har vi bedriftsrådgiver med spisskompetanse for næringsdrivende. Vi jobber tett sammen og det er en stor fordel og ha denne kompetansen under samme tak når vi skal gi råd til kundene våre, forklarer Muri.

Bank overalt
Selv om han hver dag hjelper kunder med å få boliglånet i havn, kan han fortelle at han slett ikke er den mest populære i banken.
– Mange av kundene våre forteller at de har blitt helt avhengige av mobilbanken vår. På landsbasis har faktisk mobilbanken vår nærmere seks millioner besøk i måneden, og nesten 14 % av nettbankkundene våre bruker faktisk bare mobilbank! Mobilbanken er som å ha banken i lomma – og den er jo med overalt. Du kan gjennomføre de aller fleste tjenestene som i nettbanken, betale regninger, sjekke saldo, overføre penger til venner når en av dere har tatt regningen etter et restaurantbesøk, men også starte en spareavtale. Prøv den da vel, sier Muri entusiastisk.

Har du ikke kjøpt egen bolig enda, men lurer på hvordan du skal få det til? Se ungbolig.no
epost: majorstuen@sparebank1.no

Også for bedrifter
Visste du at SpareBank 1 også har mange av de små og
mellomstore bedriftene i nærmiljøet som kunder? Med sitt konsept for bedrifter, PRO, samles alt av bank- og forsikringstjenester et ett sted. Dermed sparer den driver bedriften tid og kan fokusere på det som er viktigst.

sparebank1fasade
Fakta:
SpareBank 1 er en samarbeidsallianse mellom norske sparebanker – opprettet i 1996. SpareBank 1
på Majorstuen har hjulpet kunder
i nærområdet siden 2006.
Rente – flytende eller fast? Med flytende rente får du lavere kostnader når rentenivået går ned, og høyere hvis den går opp. Med fast rente har du de samme kostnadene hver
måned – uavhengig av hva som skjer med renten i markedet. Det
er mulig å få fastrentelån med
bindingstid på tre, fem eller ti år.
Nedbetaling – annuitetslån eller serielån? Med annuitetslån betaler du samme beløp hver måned, men etter hvert blir renteandelen mindre, og avdragsdelen høyere. Med serielån blir det månedlige beløpet lavere etter hvert som tiden går. Avdragsdelen er den samme, mens renteandelen blir mindre.

Tekst og foto: Beathe Schieldrop