LOADING

Type to search

En gladnyhet fra Bogstadveien

aktiviteter

En gladnyhet fra Bogstadveien

afp000870079-17dEZHWZ0C

I nesten 20 år har parkeringshuset med 164 plasser i Bogstadveien nærmest stått tomt. Etter en årelang krangel med Oslo kommune er P-huset nå omregulert og fått ny innkjørsel fra Bogstadveien.

På begynnelsen av 1990-tallet ble parkeringshuset med 164 plasser bygget i Bogstadveien 1. Til tross for en så sentral plassering i en gate der parkering er en mangelvare, har godt over halvparten av anlegget stått tomt mesteparten av døgnet.

Dette på grunn av at innkjøringen til P-huset har vært fra Underhaugsveien som har vært stengt med betongkloss ved Bogstadveien. I tillegg ble anlegget i sin tid regulert til bolig- og forretningsparkering.

For snart ett år siden vedtok bystyret å åpne P-huset for allmennheten, og legge til rette for innkjøring for Bogstadveien. Og i forrige uke kunne vedtaket fra bystyret realiseres.

– Vi vet at mange kunder dropper å kjøre til Bogstadveien på grunn av mangel på parkeringsplasser. Derfor er det veldig fint at P-huset endelig er tilgjengelig for alle, sier Andreas Melander, daglig leder i Bogstadveien handelsforening.

Har tapt en milliard
For tre år siden startet Oslo kommune omfattende arbeid med å rehabilitere Bogstadveien. Undervis ble prosjektet forsinket på grunn av konkursen i Oslo vei. De 300 butikkene i området skal ha tapt nesten en milliard kroner i omsetning på tre år.

Denne våren kan Melander endelig juble for både en ny gate og P-huset som han tror vil være med på å trekke kundene tilbake.

– Gaten er blitt veldig attraktiv med nye, fine granittfortau, benker og nye søppelkasser samt flere nye butikker denne våren, sier Melander som nå håper at omsetningen tar seg opp.

afp000869554-4p00fpic0e

Gratis for kundene
– 40 prosent av kundene som kommer til Bogstadveien kjører bil. Vi ønsker at flere tar kollektivtrafikk, men det er vanskelig siden det er langt til T-banestasjonene på Majorstuen og Nationaltheatret. Derfor må vi også tilby bedre parkeringsmuligheter, sier Melander.

– Blir det ikke mer trafikk i gaten med et P-hus?

– Nei. Jeg tror det blir mindre trafikk fordi nå slipper kundene å sirkle rundt for å finne gateparkering, svarer Melander.

Han legger til at kunder som handler for 300 kroner eller mer kan parkere gratis i P-huset i en time. Butikkene vil da refundere penger til parkering.

Kommer alle til gode
Petter Andreas Poppe, som eier P-huset, sier til Osloby at han er storfornøyd med at en åtte år gammel kamp er over.

– I denne saken har det gått tregt i Oslo kommune, men saken fikk en lykkelig avslutning til slutt. Det er særlig positivt at vi nå har fått til et samarbeid med butikkene i Bogstadveien. Dette vil komme kundene, butikkene og P-huset til gode. Jeg er glad for at saken er avsluttet. Nå gleder jeg meg til å ta fatt på nye prosjekter, sier Poppe.

Tekst og Foto: Wasim Riaz

http://www.osloby.no/nyheter/Endelig-en-gladnyhet-fra-Bogstadveien-7990371.html