LOADING

Type to search

bogstadpuls

I dag åpner Oslo Vinterpark

IMG_9784

Oslos beste utested

Et av vinterens desidert største høydepunkter for mange er når snøen laver ned og man endelig kan hente frem skiutstyret igjen. Nå er skisesongen her, og Oslo Vinterpark står klar for nok en knallsesong med mange gode opplevelser for skiglade og opplevelseshungrige nordmenn.

IMG_6100 stor

Åpner i desember
Utsikten fra Tryvann og Oslo Vinterpark er upåklagelig – Oslo by og Oslofjorden bader i sollys og forventningene til den kommende sesongen er til å ta og føle på.

– Vi regner med å åpne i begynnelsen av desember. Vi trenger 2-3 kuldegrader over noen dager før vi kan starte åpningen av bakkene våre, sier daglig leder i Oslo Vinterpark, Espen Bengston. Med tolv års fartstid i Vinterparken er det åpenbart at han vet hva han snakker om.

– Vi har mange avdelinger og flinke medarbeidere som gjør en innsats for at folk skal få gode opplevelser, både på snø og i skogen. Om sommeren leier vi ut mountain bikes og fulldempere, og vi tilbyr guidede sykkelturer i marka. I tillegg har vi klatreparken vår, som hadde hele 40 000 besøkende i sommer, forteller han ivrig.

Oslo Vinterpark har rundt 100 ansatte i vinterhalvåret. Parken har ansatte i alle aldre, alt fra studenter til pensjonister – et mangfold Bengston og Oslo Vinterpark setter stor pris på.

IMG_9192

Reduserte priser – flere lojale kunder
– Målet vårt i år er å skaffe flere lojale kunder til parken, så derfor har vi satt ned prisen på sesongkort betraktelig. Helårskort for voksne er satt ned fra 4 450 kroner til 2 500 kroner, helårskort for barn fra 3 850 kroner til 2 250 kroner og et helårskort for en familie ligger nå på kun 7 000 kroner for 2 voksne og inntil 3 barn. Helårskortet gjelder både i Oslo Vinterpark og i Varingskollen. Målet er å få flere skiglade nordmenn til å bruke det fantastiske anlegget vårt, som har en unik tilgjengelighet med kollektivtransport og gunstige åpningstider. I tillegg har vi fra i år av et sesongpluss-kort som gjelder for både Vinterparken og klatreparken i sommerhalvåret. Prisen for dette kortet ligger på 9 000 kroner for inntil fem familiemedlemmer, og er en super anledning til å kunne benytte seg av mulighetene vi tilbyr sommer som vinter uten å bli ruinert, sier Bengston med et smil.

Toppåret for Oslo Vinterpark var i 2011, med 280 000 besøkende i skianlegget. Espen Bengston mistenker at det er mange som har ski og snowboard stående i garasjen, men som ikke har brukt dem på en stund. Nå er kanskje tiden inne til å børste støvet av utstyret? Med muligheten nærmest rett utenfor døren og lave priser på sesongkort, oppfordrer han folk i området til å ta seg en tur i bakken.

– Fremover satser vi på drop in-kort og sesongkort, og vi håper at flere vil velge å kjøpe sesongkort. Etter hvert skal vi også utvikle et slags medlemskap som skal gi skientusiaster rimelige sesongkort og flere fordeler. Vi satser også på online salg, så man kan kjøpe kort når det måtte passe, og vi har allerede forhåndsolgt mange helårskort. Man kan også få kjøpt gavekort – opplevelser blir mer og mer populært som gave – og vi opplever ofte at gavekort under juletreet blir benyttet allerede 1. juledag, forteller Bengston glad.

IMG_1348
Afterski
Anlegget benyttes av skikjørere i alle aldre; barn og unge, skiskole, klubber og ikke minst mange familier. Oslo Vinterpark har åpent fra 10.00 til 22.00 på hverdager, og ønsker å være en skipark for ungdom, samtidig som de også vil ta godt vare på familiene. Spesielt i helgene er det mange som benytter seg av familieområdet med barnebakker, barneaktiviteter og den nyåpnede Café Tårnstua. Familieområdet er blitt en stor suksess etter at det ble bygget i 2011, og gir nybegynnere og de aller minste muligheten å ferdes på snø under vennlige omstendigheter.

– Jeg kan også fortelle at vi har gratis sesongkort til de over 80 år, og de har vi noen av hver vinter. Det synes vi er veldig hyggelig.

– I år starter vi med noe vi har kalt Frozen Fridays. Det er et kult konsept spesielt rettet mot studenter, forteller Bengston. – På fredager vil vi ha rabatterte priser i bakken og Afterski i Café Tårnstua på kvelden. Her tilbyr vi sunn og velsmakende mat og drikke til en god pris. Vi har ansatt en bartender fra Bølgen & Moi som skal lage drinker og skape stemning i baren. Vi kommer også til å arrangere grillfester på utsiden av kafeen, der vi har to store lavvoer stående. Vi har mange spennende opplevelser i vente for de som kommer hit for å stå på ski og nyte Vinter-Oslo, fortsetter han entusiastisk.

Kjøring14-reklame_STORT

Verdens beste halfpiper
– I år arrangerer vi X-Games og ungdoms-OL i halfpipen, og det blir en stor opplevelse. Superpipen ligger i bunn av Wyller-løypa, så arrangementene her vil ikke gå utover de andre besøkende i øvrige bakker og nedfarter, forklarer Bengston, som forteller videre at ungdoms-OL 2016 skal arrangeres i Lillehammer, og superpipe-grenen skal avholdes i Oslo Vinterpark.
– Vi har noen av verdens beste piper her i Oslo. Det er bare syv stykker i hele Europa, så det er ganske enestående at vi har to av dem her.

Siden Tryvannskleiva åpnet i 1933 og Wyller-løypa i 1947, har det skjedd mye i området. I disse bakkene ligger det masse skihistorie. I 2001 ble Tryvann og Wyller koblet sammen til ett skianlegg. I dag har anlegget et rikt tilbud til alpinister i alle erfaringskategorier – superpipe, rød linje med slopestyle og hopp, blå linje og sort linje. Med andre ord, noe for både ekspertene og de aller ferskeste i bakken.

IMG_6088-ski-nærmere

Alpint som treningsform
Det har i mange år vært en økende trend å gå randonee i Norge, og flere bruker nå alpint som treningsform.
– Alpint er en ganske kompleks idrettsgruppe hvor man trener blant annet utholdenhet, styrke, koordinasjon, spenst og hurtighet. Man må ha noe tekniske ferdigheter for å få fullt utbytte av treningsformen, og vi kan tilby teknisk coaching gjennom skiskolens PT-timer og klubbenes masterprogrammer. Pågangen er ofte størst før påskeskirennene, for alle har som mål om å slå hyttenaboen, sier han med glimt i øyet.
Bengston forteller også om flere og flere bedrifter som benytter seg av skisenterets løsninger for kick-off og samlinger. I sommer var det i snitt to bedrifter innom hver eneste dag.
– Det blir mer og mer populært å dra de ansatte ut fra kontoret og få dem i aktivitet, sammen med et faglig innhold. Vi har hatt både lunsj og heldagsaktiviteter, teambuilding og femkamp, og vi skreddersyr etter bedriftens ønske.

IMG_4799

Det beste av to verdener
– I tillegg til alt dette har vi Norges råeste skiverksted. Har man ski som trenger en liten tune-up med smøring og fiksing av kanter, har vi de beste maskinene man kan få tak i her hos oss. Man kan levere skiene enten oppe på Tryvann eller nede i Wyller og få dem fikset opp fra en dag til en annen. Vi har også skiutleie begge steder. Man kan faktisk komme i vanlige klær og leie skiklær i tillegg til skiutstyr, noe som er populært blant mange turister. Vi samarbeider med hoteller i området og Visit Oslo, og målet vårt er å få enda flere turister hit og til Varingskollen denne sesongen, forteller Bengston.

Espen

– Noe som er helt unikt med Oslo Vinterpark er beliggenheten. Jeg vet ikke om noen hovedsteder i verden som har et skianlegg kun 13 km unna bykjernen. Vi har 10 km med nedfarter, 11 heiser og 18 bakker med snøkanoner og flombelysning. Vi har åpent helt til 22.00 hver eneste kveld, noe som gir anledning til heftig kveldskjøring. Det gir en mental frihetsfølelse å se Oslo by lyse nedenfor mens man suser ned bakken. Det anbefaler jeg alle å prøve, sier Bengtson som selv er en aktiv skikjører. I tillegg til vår egen afterski, så har vi Norges råeste afterski rett nede i Bogstadveien. Det ligger ikke langt unna, og med kollektivtrafikk kan man ha en svært begivenhetsrik aften etter å ha stått på ski her. Det må jo være den ultimate avslutning på en perfekt skiopplevelse etter min mening, avslutter Espen Bengston entusiastisk!

574636_281629591939906_835495680_n
Fakta om Oslo Vinterpark
• 18 bakker
• 11 heiser
• 2 halfpiper
• Flombelyste bakker
• Gratis parkering
• Kort vei til Oslo sentrum
• Gode kollektivmuligheter
• 1 sort løype
• 4 røde løyper
• 7 blå løyper
• 6 grønne løyper
• Café Tårnstua med fersk og velsmakende mat
• Afterski på fredager
• Skiskole
• Skiutleie
• Ski- og snowboardverksted

Tekst: Christina Undli Foto: Preben Stene Larsen

Previous Article