LOADING

Type to search

Ny utstilling i Galleri A

aktiviteter

Ny utstilling i Galleri A

Galleri A

Andreas Widerøe Hagen (f.1989) er til bake i Galleri A med sin andre solo utstilling. Den forrige ble en stor suksess der man kunne se kunstnerens helt spesielle måte å uttrykke seg på. Hagen har Asberger syndrom, en form for autisme, som nok gjør at han ser farger og former på en original og spesiell måte.. Det er ingen tvil at han har en spesiell gave og talent for å utrykke seg gjennom maleriet.

Andreas hadde nok en mer krevende barndom en mange andre, men en dag skjedde det noe spesielt. Familien kjørte forbi en fargehandel og Andreas ropte stop. De hadde lagt merke til at han var flink til å tegne men ikke lagt noe mer i det. Han begynte å blande fargene i baksetet og startet umiddelbart å male. Siden har han bare fortsatt. I flere år gikk moren rundt med malerier på forskjellige steder og spurte om noen ville stille de ut.

Da Hagen var 14 år så den anerkjente norske kunstneren Kjell Erik Killi Olsen et maleri som sto i et utstillingsvindu i samme fargehandel. Han mener at han her så noe helt genuint og spesielt. Ved først hjelp av Killi Olsen har han hatt flere utstillinger i Trondheims området der bildene har blitt solgt nesten før de kommer på veggen.

Moren, Kristin Widerøe, mener Andreas sanser farger på en måte som mange ikke får med seg. Han ser mange farger der andre ser en. For at familien skulle få råd til å gjøre det sønnen ønsket måtte de ta et stort valg. De solgte rekkehuset sitt og leier en leilighet isteden. Da fikk de råd til at pappa Kjell kunne ta permisjon og følge opp Andreas på en god måte. Han har en meget sterk arbeidsmoral som ofte varer i 10-12 timer.

I 2013 ble han valgt ut av rekruterings firmaet Assessit som årlig gir ut prisen årets unge leder talent. I denne sammenheng velges det en kunster og her ble Andreas Widerøe Hagen valgt ut. Hagen fortsetter og utvikle sitt utrykk og de 16 nye bildene som nå blir vist i Galleri A avgir en sterk energi og et blikk for farger og former som fortsetter å forbløffe og begeistre.

12439033_1153779054639778_662525811632891056_n

Galleri A & Galleri A minor
Vibes gate 13 & 12
0356 Oslo
Norway
Tel: +47 992 622 07
Email: andreas@galleri-a.no
Web: galleri-a.no

Åpningstider:

Tirs – tors : 12 – 18
Fre : 12 – 17
Lør : 12 – 16
Søn : 12 – 15

Previous Article