LOADING

Type to search

En hel verden for dine føtter

aktiviteter

En hel verden for dine føtter

1483230_10153019367825190_2144038296_n

Nyåpnede Chillout Travel Store åpenbarer seg som en eksotisk oase midt i Bogstadveien. Her bugner det av reiseutstyr og inspirasjon, og jeg får øyeblikkelig lyst til å hoppe på et fly og reise ut i verden.

Bilde 21.07.15 22 18 39

Den unike reisebutikken åpnet med brask og bram 7. mai og satser på mange besøkende i månedene som kommer. Sommeren er høysesong for reisende nordmenn, og her får man reiseutstyr til alt fra storbyferien til fjellturen i Himalaya.

Chillout_gjengen

– Målet med Chillout er at folk skal kunne komme hit for å planlegge turer og bli inspirert, i tillegg til å være en butikk med alt du trenger til reisen, sier butikksjef i Bogstadveien, Emilie Nyman. – Her får du kjøpt alt av utstyr til enhver reise, enten du trenger turklær, sekker, kofferter eller reisehåndbøker. Det skal være en opplevelse å komme inn til oss og du skal få lyst til å reise enda mer ved å komme hit, fortsetter hun.

IMG_5623

– Vi får mange tilbakemeldinger på at Chillout-butikkene gir gode vibber, sier eier og daglig leder Jarle Moberg. – Siden Fredrik Mørch-Johnsen og jeg startet den første butikken i Bergen for 8 år siden, har vi gått fra å være en backpackerbutikk til å bli en reise- og lifestylebutikk. Vi har noe for absolutt alle typer reisende. Vi åpnet Chillout på Grünerløkka for 6 år siden, og nå har vi åpnet siste tilskuddet på stammen i Bogstadveien. På Grünerløkka har vi en reisekafé som serverer kvalitetskaffe og -te, i tillegg til lett mat og bakervarer som vi lager selv. Kafémenyen vår er inspirert av hele verden, og vi serverer blant annet karibisk cappuccino, japansk matcha latte og thai-suppe. Det er mange turer og ekspedisjoner som har blitt planlagt i den kafeen i løpet av disse årene, smiler Jarle.

Chillout_skilt

I Bogstadveien har Chillout en Charity-kafé. Her kan man sitte og planlegge reisen over en kopp fersklaget kaffe eller te
og et utvalg av bakervarer fra kjøkkenet på Grünerløkka. Du betaler med småpengene du har liggende i lomma og inntektene fra Charity-kafeen går uavkortet til jordskjelvofrene i Nepal.

– Vi vil ha Chillout-sjelen i Bogstadveien også, selv om vi ikke har plass til en skikkelig kafé. Vi har laget et hjørnet med kafélook for at du skal kunne komme inn og ta for eksempel en kopp kaffe fra Costa Rica sammen med en fersk bolle, forteller Emilie.

IMG_5467

Gode råd på veien
– For oss som jobber her er ikke dette bare en jobb. Det er en livsstil. Jeg ser hvordan vi kan være med på å påvirke reiseopplevelsene til folk, sier Emilie. – Vi kan hjelpe til med å virkeliggjøre enhver rar reisedrøm du måtte ha, eller berolige bekymrede foreldre om at det ikke trenger å være så farlig for jenter å reise alene, så lenge man tar forhåndsregler. Jeg har reist alene mange ganger og det har gått kjempefint, smiler Emilie fremdeles like hel, i tillegg til mange erfaringer rikere.
– Jeg har lagt opp mange backpackerturer i Chillout på Grünerløkka, og det vil jeg fortsette å gjøre i Bogstadveien også. Jeg gir råd og tips om alt fra riktig ryggsekk til hvor du best gjemmer penger på tur så de ikke blir stjålet, sier Emilie.
– Reiseinteressen er helt essensiell for de som jobber i butikkene våre, og vi er alle godt over gjennomsnittet reiseinteresserte. Til sammen har vi har masse inspirasjon og tips å komme med.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Riktig ryggsekk alfa og omega
– En av trendene vi ser nå er at folk vil dra på ekspedisjoner. Blant annet er arrangerte turer til Kilimanjaro med familien veldig trendy. Her i Norge elsker vi aktive ferier. Det som før kun var for spesielt interesserte, er nå mulig for familier å gjøre sammen, forteller Emilie.
I den nyåpnede butikken i Bogstadveien bugner det av ryggsekker i alle varianter. Chillout er spesialist på Osprey-sekker, og de tilpasser sekken til deg og ryggen din.

– Vi bruker minst en halvtime på hver ryggsekk-kunde. Vi måler ryggen og tilpasser slik at sekken sitter helt anatomisk riktig. Vi varmer opp hoftebeltet slik at det blir tilpasset deg, og vi finner den sekken som er riktig til deg og dine fremtidige turer. Riktig ryggsekk er nesten det aller viktigste på lange turer. Jeg har reist på tur med feil ryggsekk og det var slett ikke noe gøy. Jeg endte opp i en Osprey-butikk i USA hvor jeg kjøpte min første sekk, og siden har jeg vært helt hektet på merket, sier Emilie engasjert.
Det finnes også et stort utvalg av fine reiseklær i butikken. Ofte må du pakke lite og lett, spesielt dersom du skal på lange turer, og da gjelder det å ha både praktisk og riktig utstyr med seg. I dag er hele verden så tilgjengelig og det er enkelt å reise. Chillout ønsker å gjøre reisen din lettere ved å tipse om de små tingene som kan være smarte å ha med på tur.

– Chillout har klær som funker til alt. Vi har tekniske klær som er praktiske, samtidig som de ser bra ut. Man kan ha en turbukse til hiking som også er kul på bar om kvelden. Ull er også superpraktisk på tur, for det varmer når det er kaldt og kjøler ned når det er varmt. Det aller beste er at det ikke trenger å vaskes så ofte. Vi har også myggimpregnerte klær som er et must dersom du reiser til land hvor det er fare for malaria, forteller Emilie.

Bilde 31.07.15 16 14 02

Alle kan dra på tur
I løpet av en arbeidsdag møter de ansatte alt fra unge venninner som skal på storbyferie, til pensjonister som skal på pilegrimsferd i Spania og kamerater som skal bestige en fjelltopp i Pakistan.

– Ja, det er det som er så utrolig gøy, sier Emilie. – Vi møter så mange forskjellige og spennende mennesker, og ofte kommer kundene tilbake etter de har vært på tur og takker for tips om en bestemt restaurant eller severdighet, og ikke minst for få nye reisetips.

– For førstegangsreisende er det viktig for oss å understreke at du må følge skikkene i landet du reiser til. Du kan ha så mye riktig utstyr du bare vil. Det hjelper ingenting dersom du ikke klarer å tilpasse deg lokale forhold, poengterer Jarle.

– Jo mer du reiser, jo mer forståelse får du for verden og deg selv. Mange sier de reiser ut i verden for å finne seg selv, men egentlig finner du jo en ny person hver eneste gang, og det er det som gjør det så fantastisk å reise, avslutter Emilie Nyman engasjert.

IMG_5853

Chillouts beste reisetips

 • Gjør research før du drar. Det er mye mer interessant å utforske steder når du har litt forhåndskunnskap.
 • Velg små familiedrevne hoteller for en genuin opplevelse.
 • Spis der de lokale spiser. Restaurantene i smugene har ofte best mat.
 • Ikke undervurder små nyttige reiseartikler. De kan redde dagen.
 • Skjerf. Brukes som pledd på flyreisen, pute på den lange bussreisen, ekstra håndkle, skjørt/kjole på steder man må dekke seg mer til.
 • Reisedagbok. Noter ned gode middager, mennesker du møtte, sanger du hørte og steder som overrasket deg.
 • Lær deg lokale fraser. Det er høflig og du viser respekt.
 • Velg riktig bagasje. En helgetur til Praha trenger en annen type sekk enn 9 måneder gjennom Sør-Amerika.
 • Du trenger bare halvparten av det du først pakker. Vi lover!
 • Tenk teknisk. En t-skjorte i ull kan brukes flere ganger uten vask.
 • Ikke vær redd for å snakke med fremmede medreisende. De kan ha unike reisetips som ikke står i en reiseguide.
 • Ørepropper. Det er mange ukjente lyder på tur, og alle trenger søvn.

Tekst Christina Undli Foto Skjalg Bøhmer Vold, Chillout og Christina Undli

Chillout-

Bogstadveien 41
www.chillout.no
bogstadveien@chillout.no
22 35 42 00

Previous Article
Next Article