LOADING

Type to search

Blomstrende begravelsesbyrå

aktiviteter

Blomstrende begravelsesbyrå

bouquet of mixed flowers

Vakre blomster møter oss utenfor inngangen til Saga Begravelsesbyrå, hvor mennesker blir møtt med trygghet når livet til deres kjære har kommet til veis ende.

dav

Anita Bjølge-Oller driver både begravelsesbyrå og blomsterbutikk i Kirkeveien 43.

dav

 Butikken tilbyr alt innen blomsterbinderi og har spesialisert seg på kranser og bårebuketter.

– Tanken var å myke opp begravelsesbyrået litt, sier Bjølge-Oller, som også driver blomsterbutikk i lokalet.
Der har hun og mannen vært på plass siden 2. mai. Til tross for få assosiasjoner til et tradisjonelt begravelsesbyrå, presiserer innehaveren at de tilbyr akkurat de samme tjenestene som andre byråer gjør.

Religion, death and dolor - couple at funeral holding hands consoling each other in view of the loss

Å være tilstede for noen i sorgen gir jobben mening, forteller Bjølge-Oller.

– Vi bistår alt det praktiske ved dødsfall og har 24-timers døgnvakt hele året. Det er viktig for oss å imøtekomme alle ønsker fra pårørende for å gjennomføre den avskjeden som føles riktig for dem. I tillegg har vi et bredt utvalg av nye gravsteiner. I butikken tilbyr vi alt innen blomsterbinderi. Etter å ha sett hvor mange feil som blir gjort av blomsterdekoratører var det viktig for oss å spesialisere oss på kranser og bårebuketter. Som en ekstraservice, leverer vi fraktfritt direkte til seremonier i Oslo. Vi leverer også kondolansebuketter med fri frakt i hele Oslo, sier Bjølge-Oller, som også tilbyr bestilling via sin nettbutikk Vakreblomster.no.
Siden de åpnet dørene før sommeren, har innehaveren fått mange positive tilbakemeldinger på lokalene i Kirkeveien.
– Svært mange av de som kommer til oss bemerker at lokalene våre er vakkert innredet og har et hyggelig preg. Her har vi gjort noe riktig, tror jeg.

 

image5

Byrået leverer bårebuketter fraktfritt direkte til seremonier i Oslo.

Tett personlig oppfølging
Bjølge-Oller har vært i servicebransjen hele livet, men det var da den driftige bedriftslederen mistet noen av sine nærmeste, at veien inn i bransjen ble til.
– Mitt møte med begravelsesbyrået da jeg mistet mine foreldre var ikke bra. Jeg følte at jeg bare var en i mengden. Derfor er det svært viktig for meg å være til stede for familien i alle ledd, og være deres faste kontaktperson gjennom hele prosessen.
I løpet av kort tid har hun fått mange blomsterhandlende forbipasserende på Majorstua. – Mange tar turen innom fordi de synes det ser så koselig ut her, forteller hun. Det gir trygghet den dagen de har behov for et begravelsesbyrå, mener Bjølge-Oller.
– Det er trygghet det handler om. Det vet jeg selv, for jeg har også sittet på andre siden av bordet og vet hvordan det føles.
Selv har hun ikke angret på valget om å gå inn i begravelsesbransjen.

sorgende-ved-kiste

– Jeg føler at jeg har en jobb med mening når jeg kan være til stede for noen i deres sorg. Vi mennesker sørger forskjellig og det er mange hensyn å ta. Det er en krevende og utfordrende jobb, men det er jo det å være til stede og hjelpe som gir mening, smiler hun varmt.
Begravelsesagentens egne erfaringer gjør henne kanskje litt ekstra bevisst på hvordan hun møter sørgende besøkende. Den daglige lederen legger vekt på tett personlig oppfølging, og sørger selv for at alt som må gjøres i forbindelse med begravelsen blir gjort.
– Jeg er opptatt av å gjøre det best mulig for familien. Alt rundt begravelsen skal være på plass slik at familien føler ro i en vanskelig tid. I en sånn situasjon er det ingen som liker følelsen av å være på et samlebånd, avslutter hun.

Casket at a funeral

Alt det praktiske tas hånd om av byrået slik at familien får mest mulig ro i en vanskelig tid.

Tekst Trine Dyrhaug Foto Trine Dyrhaug, SAGA BEGRAVELSEBYRÅ OG VAKRE BLOMSTER

Kirkeveien 43/Mølleparken Rotnes
Døgnvakt telefon: 99 44 11 71
www.sagabegravelse.no