LOADING

Type to search

Olivenlunden 1830

Mat og Drikke

Olivenlunden 1830

Oliv4

På torsdag 9. mars blir Oliviers & Co i Vibes gate til Olivenlunden 1830.

En sann historie om ekte vennskap
trio

I hjertet av Paris lå det en gang en bitteliten poesibutikk. Bokhandleren var født og oppvokst i Provence, og som en genuin matelsker begynte han å ta inn det beste utvalget av olivenolje og solgte dem sammen med poesien. Det tok ikke lang tid før oljene presset bøkene ut av hyllene og i 1996 ble forretningen omdøpt. Den fikk sitt nye navn etter sin eier, Olivier Baussan; Oliviers&Co.
Tre år senere møter han på oss; to norske matentusiaster, Erik og Per Axel, og det ble starten på et langt og ekte vennskap. Vi åpnet den første lille butikken i Vibesgate på Majorstua. Over de neste 15 årene etablerte vi mer enn 18 butikker og som den enerådende olivenoljespesialisten ble vi en toneangivende formidler av det mediterranske kosthold. Olivier forsvant ut av sitt livsverk og da vi i Olivenlunden også skilte lag med O&CO, var vi klare til å starte et nytt kapittel i vår historie. Vi visste at vi måtte gå tilbake til våre røtter. Til der det hele startet, og til den som delte vår visjon. Vår franske venn ble henrykt. Han fortalte begeistret at han hadde kjøpt et handelshus; Maison Brémond 1830 med opprinnelse i Aix-en-Provence, som siden 1830 hadde solgt olivenolje, balsamico og kulinariske delikatesser. Da vi stod utenfor den lille forretningen lå den der som selve symbolet for det vi sammen står for. Den opprinnelige og genuine lokale lille forretningen som tar seg tid til sine kunder. Der den ekte formidling av olivenkulturen og produktene, og ikke minst produsentene, står sentralt. Vi så på hverandre, smilte og brettet opp ermene. En rendyrket og foredlet felles visjon har resultert i en fantastisk sammensmelting av Olivenlundens norske butikker og Olivier Baussans franske produkter; Vi ga hverandre et løfte og nå er vi klar til å gi deg det samme. Nå er hyllene i alle våre butikker Olivenlunden 1830 fylt med ekte vare for for ekte mennesker.

Oliv1

Ekte vare
Olivenlunden 1830 byr på de beste olivenoljene fra produsenter du ikke finner maken til og unik samling av fantastisk balsamico, som du garantert aldri har smakt tidligere.
Du vil elske våre nye friske og saftige tapenader, smaksrike pestoer og pestato, urtesalt, grønnsaksrisottoer, caponata, tomat-passata og myke smakfulle halvtørkete tomater.

Fra vår egen lille kjeksfabrikk i Provence får du ferske salte fristelser til apéritif og søte canistrelli til teen.
Hva med sjeldne peppersorter og en egen spesiallaget kvern?
Ekte pistasjkrem med olivenolje & ristede pistasjnøtter, nougat fra eget fransk konditori og mye, mye mer.
Vi byr også på vår kunnskap om råvarer og oppskrifter og holder kurs om olivenolje og balsamico.

Les mer om historien her: http://venner.olivenlunden1830.no/
https://www.facebook.com/olivenlunden1830/

https://youtu.be/bCLqXD3bWJQ

Oliv2