LOADING

Type to search

Spesialist på stil og eleganse

Mote

Spesialist på stil og eleganse

SS17OJMAN_Elmer_20783116_237

Det finnes ingen grå hverdag når du bærer klær fra Oscar Jacobson. Det svenske motehuset legger sin ære i å lage elegante, praktiske og behagelige klær for alle menn – uansett kroppsfasong og alder.

_T6A5598

Menn blir stadig mer opptatt av mote. Flere og flere menn vil kle seg i stilfull kvalitet, og skape sin egen identitet gjennom klær. Oscar Jacobson er spesialist på stilfulle og unike klær til menn.
– Hos oss kan alle som drømmer om en kvalitetsgarderobe finne sine favorittplagg, sier kreativ leder Mats Pettersson.
– Uansett alder og kroppsfasong skal vi kunne tilby det aller beste. Vi lager klær til alle motebevisste herrer mellom 16 og 80 år, forteller han.
_T6A5964

Identitet er en viktig faktor i konseptbutikken i Hegdehaugsveien 27.
– Vi legger vekt på stil med holdbarhet – klær som kan arves av neste generasjon. Jeg har et godt eksempel på nettopp dette; nylig var jeg på min favorittcafé Sempre i Stockholm. Der fikk jeg umiddelbart øye på en utrolig kul og flott fyr som hadde på seg en av de første dressjakkene jeg designet for syv år siden! Han ble automatisk cafeens midtpunkt og alle beundret den unge mannen. Jeg ble rørt og følte at episoden var et bevis på at vi har lykkes som moteskapere, forteller Pettersson.

_T6A5780

Arkitekt-stilen fortsetter
Foruten kvalitet, er dressene til Oscar Jacobson kjent for sær­deles god passform. Dressjakkene gir et skreddersydd inntrykk og skaper eleganse. Ofte føles det som man bærer en lett skjorte!

_T6A6164
– Hver sesong jobber vi rundt våre fire kjerneverdier som er stil, personlighet, arv og innovasjon, fortsetter Pettersson.
Vår- og sommermoten er i år preget av arkitekt-stilen. Vårmoten er en fortsettelse av høstmoten, der dressjakker i stilren og skreddersydd stil dominerer. Dressjakken bør matches med dressbukser med mer volum, og myke skjorter innerst. Alternativt kan man bruke jeans eller chinos til dressjakken.
– Videre satser vi på stramme, tredelte dresser mot sommeren. Vesten er viktig. Dette er det perfekte 17. mai-antrekk!
– Sist vil jeg nevne mokkatrenden, for mokkajakkene våre er blitt en stor slager. Mokka er så etterspurt at vi har valgt å satse på tre forskjellige mokkajakker i vår, forteller Petterson.
Mokkajakkene går i vakre jordtoner, og designet er inspirert av meksikansk modernisme.
– Man får automatisk en eksklusiv følelse av å bære mokka, og det kan man gjøre hver dag!

 

_T6A6095

Tidsmaskin
Oscar Jacobson vil at herrer skal føle seg vakre hver dag. Det er viktig å oppdage at elegante, sofistikerte og unike plagg ikke bare kan brukes til fest. Mats Pettersson synes det er flott når man kan bruke hele garderoben sin i hverdagen også. Det er viktig å ha en god følelse på jobb – og det får man i praktiske, lette og stilfulle dresser i god kvalitet.
– Det er derfor vi er så opptatt av identitet. Klær skaper identitet, som igjen skaper følelsen av det gode liv.
At Oscar Jacobson er spesielt opptatt av dress er det ingen tvil om. På motehusets nettside kan man lese om hvordan smokingen blir sammenlignet med en tidsmaskin. Oscar Jacobson mener at absolutt alle menn bør bære smoking minst én gang i løp av livet: Man kan føle at man er en helt annen person i en helt annen tid. Det ligger i plaggets essens at man kan hoppe inn i hvilket som helst cocktail-party i verden og historien – og samtidig føle seg hundre prosent hjemme.

Tekst Eli Lund  Foto Oscar Jacobson

Hegdehaugsveien 27A | 23 36 76 36 | oscarjacobson.com

Oscar Jacobson

Previous Article
Next Article