LOADING

Type to search

Har du beskyttet bankkortet ditt mot moderne tyver?

aktiviteter bogstadpuls

Har du beskyttet bankkortet ditt mot moderne tyver?

Clas Ohlson Bogstadveien har invitert SkimSafes sikkerhetseksperter til butikken fredag 5. oktober og lørdag 6. oktober. Der gir de tips om hvordan du enkelt kan beskytte deg mot kortsvindel. Møt dem i butikken på fredag 5. oktober fra kl.09-18 og lørdag 6. Oktober kl.10-18.

Tre grunner til at du bør beskytte bankkortet ditt

1. Kontaktløse betalingskort
I utgangen av 2018 er det forventet at fire millioner kontaktløse bankkort vil være i omløp. Disse kortene har en ny teknologi som gjør det lettere enn noensinne å betale for seg. «Tæpping» tillater deg å betale uten å taste inn koden eller «dra kortet», men den nye løsningen kan også gjøre det langt enklere for svindlerne.

2. Mobilapp
Alt de trenger for å stjele din kortinformasjon er en avleser eller en mobilapp. Fordi man kan gjøre kontaktløs betaling, kan det også utføres kontaktløs stjeling av kortinformasjonen – det holder at tyven står i nærheten av deg og holder mobilen sin framme.

3. Usynlig tyv
Denne formen for tyveri er vanskelig å oppdage med det første, for lommeboken og alle kortene dine ligger jo igjen i lommen. Det er først når den som svindlet deg har handlet med dine opplysninger på nett og pengene har forsvunnet fra kontoen din, at du oppdager at du har blitt utsatt for skimming.

Slik beskytter du deg
Dette høres kanskje skummelt ut, men det er heldigvis lett å beskytte seg mot denne formen for svindel. SkimSafe-kortet har en innebygd støysender som stopper alle forsøk på trådløs skimming. Det ser ut som et vanlig kort, og oppbevares sammen med øvrige kort i lommeboken.

Velkommen til Clas Ohlson Bogstadveien fredag 5. og lørdag 6. oktober!

www.skimsafe.no