LOADING

Type to search

Søker skogens ro gjennom smykkene

bogstadpuls Mote

Søker skogens ro gjennom smykkene

– Det er ikke uten grunn at smykker er blant de beste gavene både å gi og få. Det ligger en egen symbolverdi i dem, sier Cathrine Edblad. Selv har den svenske smykkedesigneren latt seg inspirere av skogens mystikk og eventyrlige egenart i sin nyeste kolleksjon.

Grenformede detaljer i sølv og gull og fargesterke naturstener innrammet av gullkantede heksagoner, lik bikubehulrommenes vante form. Det er blant elementene som er å finne i den nye vinterkolleksjonen til Edblad, som nå er å få kjøpt i butikken i Bogstadveien 50.
– Skogen og naturen er egentlig en stadig inspirasjonskilde. Kanskje har vi i Skandinavia et ekstra nært forhold til skogen og de ulike årstidene som har så ulik karakter her, undrer gründeren og opphavskvinnen bak Edblad, Cathrine Edblad.
– Det finnes så uendelig mange former, materialer, vekster, dyreliv og følelser å la seg inspirere av ute i naturen. I denne kolleksjonen har vi særlig valgt å fokusere på dette – også for å sette fokus på at vi må ta vare på den fantastiske naturen vi har, utdyper den svenske smykkedesigneren.

 

Gir ro og pusterom
Det ligger mye tankearbeid bak hver kolleksjon. Med den pågående klimadebatten i bakhodet, kom inspirasjonen fra det grønne ekstra naturlig.
– Samtidig som skogen kan være stor, mørk og skremmende, kan den også gi ro og pusterom. Det behøver vi som en kontrast til den stadige tilgjengeligheten og tiden ved skjermer av ulike slag. Eventyr og lengsel etter det opprinnelige har også vært en inspirasjon for meg i tilblivelsen av denne kolleksjonen, forteller Cathrine. Smykkedesigneren vil danne et rammeverk rundt det som skapes og lage produkter som lever lenge, både på bakgrunn av kvalitet og betydningen de får i folks liv.
Den kvalitetsbevisste smykkedesigneren forteller videre at Edblad både stilmessig og prismessig har lagt seg på et nivå som gjør at smykkene når en bred målgruppe, som rommer alt fra unge influencere til eldre, stilsikre kvinner.

– Det er ikke uten grunn at smykker er blant de beste gavene både å gi og få. Det ligger en egen symbolverdi i dem, som skaper et bånd mellom den som gir og den som får, enten smykket står for kjærlighet, vennskap, trøst, tilgivelse, takknemlighet eller bare er en liten oppmerksomhet. Dessuten kan smykket få bæreren til å kjenne seg enda finere, understreker hun. Når det kommer til styling og smykkebruk i festsesongen, er Cathrines viktigste oppfordring at man skal være seg selv og ta på seg det man selv føler seg vel i. Noen tips som går godt med trendene, har hun likevel.
– Akkurat denne sesongen kan man gjerne blande mange ulike halskjeder – finn fram noen gamle og miks dem med noen nye favoritter. Kanskje kan man legge til et ekstra anheng eller et kjempegrovt kjede sammen med de nette, sier Cathrine. Store statement-øredobber og oppsatt hår med et lite skjerf omkring setter dessuten en ekstra spiss på det hele.◻

1. Smykkeserien «Branch» er inspirert av grener.

2. Fra serien «Sapphire» med rødmelerte naturstener.

3. Edblad har de siste tre årene hatt egen butikk i Bogstadveien.

4. Butikken i Bogstadveien har stort utvalg.

5. Edblad har også et stort utvalg egendesignede vesker.

Bogstadveien 50 | 23 96 48 02 | WWW.edblad.com

Tekst INGRI VALEN EGELAND FOTO EDBLAD OG INGRI VALEN EGELAND

Previous Article