LOADING

Type to search

Trikken tilbake i Bogstadveien

aktiviteter Nyåpning

Trikken tilbake i Bogstadveien

 

Endelig er trikken tilbake i Bogstadveien og Hegdehaugsveien. 27. september startet den å gå igjen etter godt over ett år med graving og arbeider. Noe gjenstår, men alt skal være klart i løpet av november. Denne høsten får vi også nye trikker. Hovedstadens nye, moderne trikker skal gi plass til dobbelt så mange reisende som i dag. Den første nye trikken er nå på vei til Oslo, og Sporveien starter testkjøringen allerede i oktober.

Vi er glade i trikken vår og godt vant til å ha den i bybildet – spesielt her på Majorstuen. 2. mars 1894 åpnet Kristiania Elektriske Sporvei, og Kristiania ble den første byen i Norden som fikk elektrisk sporvei, med utstyr kjøpt inn fra Berlin.

Den første linja gikk fra Jernbanetorget til Majorstua, via Tollbugata, Stortingsgata, Drammensveien, Briskeby og Bogstadveien. På Majorstua lå vognhaller og verksted. I dag holder Sporveismuseet til i vognhall 5 med adresse Gardeveien 15.

Ordet «trikken» kommer fra ordet «elektrisk», som på folkemunne raskt fikk betegnelsen «elektrikken» og i dag «trikken».

Ta turen til Majorstuen. Vi gleder oss til å se deg og ønsker deg en fin høst!

Bilde under: Dette er en av fire vogner som ble bestilt av Kristiania Elektriske Sporvei forlevering senere i året 1894 etter at tilbudet viste seg å være en stor suksess. Bildet er trolig tatt i 1895–96, på hjørnet av Bogstadveien og Kirkeveien.

Bilde over: 87 nye trikker ankommer Oslo denne høsten.

www.sporveien.com  www.fremtidensbyreise.no

FOTO: SPORVEIEN/PRIVAT/LTF / @majorstuen_no

Previous Article
Next Article