LOADING

Type to search

Vårmagasinet ute nå!

bogstadpuls

Vårmagasinet ute nå!

 

En ny vår

Det er 34 år siden vi arrangerte vår første bilfrie markedsdag. Lørdag 15. oktober 1988 kunne vi invitere til stor tilbudsfest i Hegdehaugsveien og Bogstadveien helt opp til Kirkeveien uten biler til stede, men trikkene gikk.

I dette magasinet kan du lese om skepsisen til den første markedsdagen, som raskt ble endret til suksess. Pål hos Hegdehaugens Jernvarehandel og Astrid hos Nordseth har vært med siden starten og deler noen av sine gode historier fra markedsdager oppigjennom.

Lørdag 7. mai er det, etter to års opphold, for 64. gang endelig duket for bilfri markedsdag – også uten trikker i gatene i motsetning til slik det var i arrangementets tidlige år.

Trikken har – alle dager utenom markedsdagene – på sin side vært en livgivende åre i strøket gjennom over hundre år. Hos Sporveismuseet, der vårens mote­serie er tatt, settes man på sporet av utviklingen fram til nye, moderne trikker snart skal tas i bruk i området som blomstrer som aldri før på flere fronter.

Privatmegleren Park mener Majorstuen og Oslo Vest har landets heiteste og mest spennende boligområde. I nyoppussede lokaler er de selv i vekst under et solfylt tak. Nikita Hair dyrker godt naboskap i sine tre avdelinger like ved – den første Oslo-salongen åpnet i Valkyriegata allerede i 1995 og holder det gående fortsatt.

Multigründer Per Axel Prydz, som du møter i «Folk i gaten»-serien, har sørget for flere spirende suksesser i handlegaten med ulike konsepter innen olivenolje, te og velvære. I en alder av 73 år har han nå også debutert som barnebokforfatter. Næringslivet for øvrig blomstrer både ute og inne, som hos Skajems Hagesenter Hageland på Ris. David-Andersen forteller om en fargetrend i full blomst, mens Synsam sørger for skjerpet syn i vårsolen.

Vi gleder oss til lysere og varmere tider – og ikke minst til å se dere igjen på markedsdagen lørdag 7. mai!