LOADING

Type to search

Nyttig og fargerikt

interiør

Nyttig og fargerikt

jernvare

Sommeren er over oss, og det er tid for friske farger og uteaktiviteter. Hegdehaugens Jernvarehandel hjelper deg med å finne det du trenger for å gjøre sommermånedene komplette! Så hva trenger man egentlig nå som man tilbringer mer tid ute?

-Minigrill! Oslo er full av parker som yrer av liv i sommermånedene. I tillegg har vi våre populære bystrender. Kulegrillene fra Bodum egner seg perfekt til å ha med i parken eller på stranden – de er både praktiske og mer miljøvennlig enn engangsgrillen, sier Pål og Nina Reinung, søskenparet som i dag driver Hegdehaugens Jernvarehandel.

-Man klargjør grillen med kull og tennbriketter før man drar ut, slik at det bare er å tenne på når man kommer fram. Man kan til og med legge maten klar under lokket! Og grillen tar man i håndtaket og bærer med seg, forteller hun.

_MG_9771

Hegdehaugens Jernvarehandel har vært en familiebedrift siden den åpnet dørene i 1916, og er i dag en av de eldste forretningene i Bogstadveien. Nå nærmer det seg hundreårsjubileum, noe eierne ser veldig fram til. For tiden tar opprustningen av Bogstadveien mye fokus, men Pål og Nina gleder seg til resultatet.

-Butikken har vært gjennom mye i sin levetid, så vi skal nok klare dette også. Det er viktig å bruke butikkene også nå i opprustningsperioden, understreker de.

Det er ikke bare minigrillene som kommer i glade, friske farger – i Hegdehaugens Jernvarehandel finner man mange spennende varer til sommeren.

– Vi har en flott knivserie i rustfritt stål fra Scanpan som er den perfekte vertinnegaven til sommerfesten! De kommer i flotte farger, og hver kniv har et eget hylster som bevarer kniven, forteller Pål.

En annen favoritt er lunchboksene fra Sistema, produsert i New Zealand. Disse er BPA-frie, kommer i ulike størrelser og varianter, og er perfekt for deg som er lei tørre brødskiver i matpapir. Her er det nemlig, bokstavelig talt, rom for kreative matpakker!

_MG_1470

I fjor gikk butikken gjennom en totalrenovering, og tilbakemeldingene har vært utelukkende positive.

-Kundene bruker ord som ”oversiktelig”, ”åpent”, ”lyst” og ”vennlig” for å beskrive butikken vår. Før hadde vi mange små, trange rom, i tillegg til en gammel vindeltrapp som snirklet seg opp i andreetasjen. Nå er butikken mer oversiktelig, og den nye trappen gjør den også mer tilgjengelig. Vi valgte samtidig å beholde den gamle fasaden, slik at det tradisjonelle og velkjente ikke skulle forsvinne, forteller Pål.

Mens første etasje bugner av gaveideer og generelle ting til hjemmet, er andre etasje av butikken mer nisjebasert. Her finnes blant annet et stort utvalg av verktøy og beslagvarer, samt andre nisjevarer som postkasser. I tillegg finner man alt man måtte trenge av hageutstyr.

-Det er lov med litt fornyelse til sommeren – forandring fryder! Titt i vinduene våre og bli inspirert, oppfordrer Pål og Nina Reinung.

Les mer på Bogstadveien.no:

Previous Article