LOADING

Type to search

Nytt syn til sommeren?

velvære

Nytt syn til sommeren?

_MG_7330

Øyeklinikken Memira ved Majorstuen behandler flere typer synsfeil. Bogstadveien Magasinet fikk være med da Christian skulle laseropereres for nærsynthet.

Hos Memira får Christian informasjon fra pasientkoordinator Åse om hva han skal gjøre og hva han kan forvente dagene etter operasjonen. Det er like før han skal opereres. Christian har tenkt en stund på en øyeoperasjon.
–Det er nesten vemodig å ikke skulle ha briller mer. Som arkitekt er briller en del av identiteten min. Så nå får jeg skaffe meg et par uten styrke, spøker han.

–Jeg har hatt det i bakhodet i tre-fire år. Man blir lei av praktiske hensyn man må ta når man bruker briller. På vinteren går jeg en del på ski og om sommeren padler jeg kajakk og da dugger det mye. Jeg har brukt linser innimellom, men det fungerer dårlig. Etter et par timer ser jeg ikke så mye, forklarer han videre.

Siv Stordalen ved Memira forteller at klinikken startet opp i 1990 under navnet Norsk Synskirurgi, og samme år ble den første laserbehandlingen av nærsynthet gjennomført.  Memira tilbyr tre ulike lasermetoder, ICL-behandling for de som ikke kan ta laserbehandling og RLE-behandling (linsebytte) for å korrigere alderssyn. FemtoLASIK har den nyeste teknologien innenfor laser og er den lasermetoden Memira oftest anbefaler. Ved ICL plasseres en kunstig linse foran øyets naturlige linse. Ved RLE-behandling erstattes den gamle øyelinsen av en kunstig linse.

-Vi er et alternativ til briller og linser. Vi kan hjelpe mange, men sier nei til 30 prosent av de som kommer. På forundersøkelsen gjøres en grundig test av øynene for å finne ut om man kan behandles, og hvilken metode som passer best. Vi er opptatt av å gi god informasjon om behandlingsmetodene og hva som kan forventes i etterkant, forteller hun.

Christian er rolig før operasjonen.

–Selve inngrepet er ikke noe jeg gleder meg til, men det går veldig raskt og greit. Det er en avslappet stemning her, jeg føler ikke at jeg skal inn til kirurgi.

Etter inngrepet vil Christians syn være uklart utover dagen, men det vil klarne opp i løpet av den første kvelden eller natten. Inne på operasjonsrommet  legger han seg ned på operasjonsbenken og kirurg Bjart Dysthe fester et instrument til øyelokkene hans som forhindrer ham i å blunke mens han blir operert. Dysthe fører laserinstrumentet over ett øye av gangen. Kirurgen lager et lokk i hornhinnen som løftes til side for deretter å korrigere synsfeilen, alt ved hjelp av laseren. Deretter løftes lokket tilbake igjen og det hele er over på ti minutter. Pasienten selv har ikke merket stort. –Det var helt uproblematisk, forteller Christian etter operasjonen. –Det gikk mye fortere enn jeg hadde trodd. Presset jeg følte på øynene var litt ubehagelig, men ikke vondt. Jeg hadde forventet mer ubehag, men det var det jo ikke.

Nå ser han fram til å bruke vanlige solbriller i sommer!

Previous Article
Next Article