LOADING

Type to search

Kvalitets-nerdene

interiør

Kvalitets-nerdene

Tekst: Inger Steinnes Foto: Inger Steinnes, Paustian

God design holder høy kvalitet. I Vibes gate finner du noen som er lidenskapelig opptatt av det.

paustian6

Dreven danske
Paustian er navnet. Den danske butikken et steinkast fra Bogstadveien har i syv år gitt design til folket gjennom sitt toetasjes showroom, fylt til randen av gamle og nye klassikere til hjemmet. Og kontoret!
– Paustian er en butikk med solide røtter i Danmark, og lang tradisjon for møbler som passer inn i både offentlige og private bygg, forklarer daglig leder, Lasse Kjærulff. Han har drevet med design i over 20 år, de siste tre på Paustian, i godt selskap med Martin H. Olsen. Dette er noe vi begge er lidenskaplig opptatt av, forklarer Lasse.
Den danske aksenten gjør det hele enda mer troverdig når han forteller om hvordan hvert produkt har sin historie, og at det er hans oppgave å formidle den videre til kunden. Han skynder seg over til en lenestol og forteller historien om hvordan vennene Charles Eames og Eero Sarinen vant en konkurranse med nettopp dette møbelet på 40-tallet.
– Vi er i bunn og grunn noen skikkelig designnerder. Det må man være for å drive med dette.

paustian7

Leker ikke designbutikk
Paustian kan ikke bare fronte med noen av verdens mest kjente designobjekter. De skaper også sine egne. I 2011 kom ASAP-serien ut, og året etter hovet de like gjerne inn en av de gjeveste designprisene for produktene, nemlig the Red Dot Award.
– Det er viktig for oss å tilby solide produkter. Men de skal også være oppnåelige for kundene. Derfor har våre egne møbler svært konkurransedyktige priser.
Slike ord gleder nok mang en designelskende sjel. Lasse greier heller ikke helt å skjule entusiasmen når han viser hvor perfekt stolen passer inntil bordet, og samspillet mellom materialene. Bordet i heltre eik er en suksess, men ikke eneste alternativ. Møblene til Paustian kan i likhet med de andre produktene i butikken bestilles i en rekke forskjellige materialer og farger. Hva med en lenestol i pastellrosa, med auberginfargede bein?

paustian4

Farger til folket
Pastellrosa og aubergin finner man flere steder i butikken. De er noen av fargene som virkelig gjør seg gjeldende for øyeblikket, sammen med gjengangerne kobber og messing. Pastellene har også kommet for å bli, og hos Paustian finner du dem i alt fra marmor til keramikk.
– Under det store designarrangementet, Designers Saturday, fylte vi et helt galleri med sofamoduler i forskjellige rosatoner. Folk elsket det!

Er du litt på hugget kan du kanskje skaffe deg noen av disse skattene selv til jul – Paustians julekalender stiller nemlig med sterkt reduserte priser fra 2.-23. desember. Stay tuned!

paustian3

paustian2

paustian5

Besøk Paustian i Vibes gate 20.

www.paustian.com

Next Article