LOADING

Type to search

En gentlemans hemmelighet

Mote

En gentlemans hemmelighet

Tekst: Hege Marlen Edin, Ingrid Reisjø Foto: Hilde Kvivik Kavli, My Alter Ego

Vi har alle sett ham på film. Den sjarmerende ungkaren som får fruer i de mange hjem til å vurdere sine egne ektemenn. Han er tilsynelatende perfekt, hvor klesplagg, hårfrisyre og alle detaljer sitter som et skudd. Ja, til og med neglebåndene er upåklagelige. De unge herrene ankommer kafeen i gjennomførte klær fra topp til tå. I tillegg konverserer de med et vokabular og har en tilstedeværelse selv politikere burde lære av. Det blir straks klart at nordmenn har mye å lære av disse guttene. Selv har jeg alltid tenkt at disse mennene kun eksisterer på film. Nå forstår jeg, at jeg kanskje har tatt feil. Det er nemlig høyt sannsynlig, at jeg møtte to av dem forrige torsdag.

MAE1

Fra Italia til Norge
En motemesse i Firenze viste seg å være springbrettet til Kingsley Dankwah (26) og Christian Berge (25). Plaggene og ideene inspirerte guttene, og de ville introdusere noe lignende for nordmenn. Etter mye research, mange arbeidstimer og stor vilje, så agenturet ”My Alter Ego” dagens lys i 2012. My Alter Ego søker etter inspirasjon og kvalitetsmerker som allerede eksisterer, men som i dag ikke er tilgjengelig i det norske markedet. Inspirert av stiler innenfor italiensk luksus og britisk arv, tilbyr agenturet skredderstdde klær og accessoirers av høyeste kvalitet, inkludert flere egenproduserte produkter. Blant annet er det disse guttene som skal ha æren for at Daniel Wellington i dag er et kjent navn på menn og kvinners håndledd.
”Et førsteinntrykk er gjort på få sekunder, og det er mye vi kan gjøre for å skape et godt inntrykk. Valg av klær og detaljer er viktige faktorer og vi ønsker å inspirere til å bruke mer farger, kombinasjoner og spreke detaljer.” Den største inspirasjonen får guttene imidlertid gjennom Italia. ”De våger å bruke farger og detaljer, og her har norske menn mye å lære av italienerne.” forteller Kinglsey. Nordmenn har blitt for komfortable i klesveien i frykt for å fryse eller på grunn av livsstil og aktiviteter. Guttene gir eksempler på hvordan norske menn kledde seg noen tiår tilbake. De var rett og slett penere kledd. Hatten og slipset var alltid med på å fullføre antrekket, enten det var vinter eller sommer. Så hvor ble av hatten og slipset?

_MG_1662 copy

Det er lett å forstå hvorfor Italia inspirerer guttene når de viser oss siste funn – eksklusive kvalitetsvesker fra Mark Giusti som uten tvil tar opp konkurransen med andre kjente kvalitetsmerker. Veskene beskrives som diskret luksus og er 100% håndlaget av de beste italienske håndverkerne. De er ikke bare pene å se på, men fokuserer i like stor grad på å gjøre hverdagen lettere med funksjonelle og spennende detaljer. På Follestad webshop kan du falle for fristelsen, om du vil.

BL-003_DARKBROWN_COMBO_1

Magasinet for menn
”I dag finnes det utallige magasiner og blogger, som inspirerer til nye stiler og bevisstgjør den moteglade kvinnen. For menn derimot så dreier magasinene seg gjerne om store bryster, eller om jakt og fiske”, blunker Kingsley med et lurt smil. ” Markedet er ikke det samme for menn som for kvinner, derfor startet de sitt eget magasin på nett. Gentlemansmagasinet gir gode tips om livsstil, klær, sko, hårstell og velvære, og er midt i blinken for norske menn, som med fordel kan få dypere innsikt i hvordan man ter seg og kler seg for ulike sosiale settinger. Det å te seg er guttene like opptatt av, og de mener det er en selvfølge å holde opp døren for kvinner. ”Alle menn bør eie en versjon av En gentleman – håndbok i klassisk herremote.” Her lærer du hvordan ulike stoffer, farger, mønstre, slips og andre detaljer sammen skaper en god kombinasjon samtidig som du blir påminnet hva det vil si å være en ekte gentleman. Som prikken over i-en har guttene egenimportert vin fra Italia. I samarbeid med Apollonio Vin, tilbyr My Alter Ego noen av de beste vinene Sør-Italia har å tilby. ”The Divito er en litt tyngre rødvin som gjerne nytes til en bedre middag, men om du ønsker en lettere variant, anbefales Valle Cupa” utbroderer Christian.

4943_Gentleman_JKT_NO.indd

En gentlemans råd til deg:
Guttene selv går for farger som burgunder, grønt, lilla, koksgrå og mørkeblå. På høsten og vinteren er mørkere farger i ulike nyanser perfekt. Da blir antrekket nedtonet og det er tryggere å variere. For vår og sommer gjelder samme fargeskalaen men i sterke nyanser. Rosa og fersken er for de modige og er med på å ”sprite” opp et hvert antrekk. Når det kommer til baseplagg forteller de at alle bør ha en lyseblå, langermet skjorte som du kan bruke hele året. Lyseblått er en fin basefarge som kan mikses med mange farger. V-halsgenseren er et ”must” og passer både i jobbsammenheng, fest og fritid. Slipset fungerer like godt med skjorte som under en genser, både i jobbsammenheng som på fest. Med dressjakke eller en blazer, vil uttrykket bli mer formelt. Tilbehør og spesielt ringer trenger ikke å være forbeholdt kvinner. Dersom du er rocka, kan du fint bruke tunge og store ringer, men for en mer alminnelig stil, kan du bruke enkle ovale ringer. Klokker, armbånd, slips og belter er tilbehør menn med fordel burde bli flinkere til å variere.
Til sist forteller guttene om deres klestips når kuldegradene dominerer. ”Selv om det er kaldt trenger man ikke å forsvinne i en parkas. Lag på lag med T-skjorte, underskjorte, genser og jakke holder varmen like godt samtidig som du får et fint snitt.” Norske Uber har stilige forretningsjakker, som er vanntett og smale i snittet. Ull er pent og smart som utgangspunkt. En utpreget ull-penbukse med brett er en fin og litt tykkere penbukse, som ser flott ut i blant annet koksgrå. Penskoene er like aktuelle med kalosjer og eventuelt ullsåler på de kaldeste dagene. Så, gutter, her er det bare å la detaljene fargelegge din maskulinitet! Det understrekes nemlig at man slett ikke er feminin, selv om man er bevisst på egen klesstil og fremtoning. Om du klarer å bære plaggene med stolthet, oser du positiv selvtillit!

_MG_1636 copy

 

gutter

VIS_2968

alterego7

 

 

www.myalterego.no