LOADING

Type to search

Øye for et øye

velvære

Øye for et øye

Tekst: Vilde Caroline Gundersen og Memira, Foto: Memira

http://www.dreamstime.com/stock-photo-indian-woman-thar-desert-rajasthan-india-image28907150

32 millioner mennesker er unødvendig blinde i verden i dag. iCare:-) er Norges Blindeforbunds bidrag for å utrydde all unødvendig blindhet. Memiras nye kampanje «Øye for et øye» inngår i dette prosjektet. For hver operasjon Memira gjør vil en person i Nepal få synet tilbake gjennom en grå stær operasjon. I Nepal finnes over 600 000 blinde og sterkt synshemmede. Fattigdom, mangel på helsetilbud og lange dager ute i ekstremt sterkt sollys er noen av hovedårsakene til at så mange i Nepal utvikler grå stær og mister synet i ung alder. For mange av disse blir det umulig å jobbe og forsørge seg og familien sin. En enkel øyeoperasjon endrer livet på få minutter.

Stolt firma
På Majorstuen ligger øyeklinikken Memira. Totalt i Norge har de 11 klinikker, og er også etablert i Sverige, Danmark og Finland. Memira er Norges største aktør innen behandling av nærsynthet, langsynthet, skjeve hornhinner og alderssyn. Memira opererer hvert år flere tusen som ønsker et alternativ til briller og linser.
– Vi er utrolig stolte innad i Memira over å være med i dette prosjektet. Vi jobber med øyeoperasjoner til daglig og derfor er det naturlig for oss å bidra og ta samfunnsansvar. For mange synshemmede i Nepal er en grå stær operasjon forskjellen på et isolert liv uten syn og et fullstendig normalt liv, forteller salgs- og markedssjef Siv Karin Felde og optometrist Siv Stordalen.

Positiv tilbakemelding
– Vi har fått mange positive tilbakemeldinger på «Øye for et øye» kampanjen. Memira vil ha flere kampanjeperioder som bidrar til å gi mennesker i Nepal synet tilbake.

Bestill konsultasjon til laseroperasjon i dag på Memira i Sørkedalsveien 10A.

Les mer om Memira her.

www.memira.no

Previous Article