LOADING

Type to search

Dans deg i form

aktiviteter velvære

Dans deg i form

Tekst: Kristin Bratland Foto: Johnny Vaet Nordskog

Har du enda ikke funnet din treningsform, kan jazzdans være din kickstart til et nytt og sunnere liv. Uansett alder.

_MG_1447_print

– Alle kan lære å danse, man trenger absolutt ikke være noen født ballerina. Den største barrieren i dans er å våge å prøve, jeg anbefaler alle å hive seg med, Alle mennesker har rytme i seg, og alle som kan telle kan lære koordinasjon forteller Giske Espeland, daglig leder og dansepedagog ved Vinderen Dansestudio.
Vinderen Dansestudio har eksistert siden 1986, og ble startet av Giske Espeland. Her er motivasjonsfaktoren høy, og små og store er hvert år med på en stor juleforestilling, der smil, utstråling og danseglede er viktigere enn ferdighetene.

_MG_1328_print

Funky toner
– Plié og ned, få flytfølelsen, Giske demonstrerer, og grasiøst beveger voksne damer seg etter smektende funk-toner. Svetten siler, og dansefoten får fart på seg.
Jazzballett bygger i større eller mindre grad på de tradisjonelle jazzteknikkene, men har stor bredde i forhold til sjanger, uttrykk og musikk. I jazzklassen på Vinderen får du i tillegg til funk, stilarter som afro, latin og street.

•_MG_1211_print

Godt voksne
– Vi er jo en gjeng med godt voksne damer. Aldersmessig er vi vel mellom 35 og 60+, og vi får skikkelig kjørt oss både fysisk og mentalt. Å huske trinn og kombinasjoner er jo rene hjernetrimmen, og så er dans selvsagt en uhyre god måte å trene kondisjon på. Det er utrolig gøy, og her kan man spørre og få repetert uten å føle seg dum, forklarer Hanne Nøkleby.
I dans bruker man alle de store muskelgruppene, og man blir sterkere og kroppsholdningen blir bedre. I tillegg til å holde deg i form får du også bedre koordinasjon, balanse og fleksibilitet av å danse.
– Alle gruer seg til første time, men min oppgave er å bygge elevene opp og gjøre dem komfortable. Jeg er ikke her for å vise meg frem, jeg er her for elevene. De skal glede seg til å komme hit, mener dansepedagogen.
Kristin Ranstad har danset i seks år, og husker engelske og franske uttrykk fra 20 år tilbake. Selv om hun har danset tidligere, mener hun det gjelder å legge de høye ambisjonene bak seg. Har man aldri danset, gjelder det å stå i det noen ganger og holde ut, så kommer mestringsfølelsen. Etter hennes mening er jazzdans noe av den morsomste formen for trening, og man blir aldri for gammel.

_MG_1344_print

Vinderen Dansestudio tilbyr følgende klasser:

Jazzdans/ Klassisk ballett/ Hip Hop/ Funk/ Ragga fusion/ Moderne dans/ Body work

 

Avdelinger:

Vinderen: Slemdalsveien 72

Bygdøy: Bygdøyhus – Huk Aveny 45

Majorstuen: Kirkeveien 56 – inngang Arbosgate

Tlf: 22 14 66 06