LOADING

Type to search

Slipp deg løs og ha det gøy!

aktiviteter velvære

Slipp deg løs og ha det gøy!

Tekst: Kristin Bratland Foto: Johnny Vaet Nordskog

Zumba har grepet om seg i vårt langstrakte land, fra de minste grendehus til største treningskjedene! – Da er vi i gang, og vi starter med kosesalsa. Live Lenning Hals strutter av energi og treningsglede der hun instruerer 15 begeistrede damer i alle aldere. Som tidligere elev ved Kirkenær Ballettskole, har instruktøren nesten et helt liv bak seg med dans og trening.

•_MG_2145_print

Det blå huset på haugen
Kirkenær Ballettskole har i løpet av skolens 58 år lange historie, lært mang en primaballerina kroppsbeherskelse og god fremtoning, i tillegg til sprudlende danseglede. De tre siste årene har Siri Frømyr både eid og drevet danseskolen, i tillegg til å bo i det blå huset på Sørbyhaugen.
– Vi viderefører Jorunns filosofi som handler om at alle skal få danse, og like å danse. Uansett alder, her har vi elever helt opp til 80 år. Via dansen lærer man så mye mer enn bare dans, som for eksempel god holdning, perfeksjonisme og god danseteknikk, forteller den daglig lederen og pedagog ved Kirkenær Ballettskole.

_MG_1442_print

Dans er godfølelse
For søstrene Siri Frømyr og Live Lenning Hals handler dans om godfølelse. De har siden 4 års alderen vært tilknyttet Kirkenær ballettskole. I skolens nyoppussede lokaler stortrives både elever og instruktører, og det oser av danseglede.
– Ditch the workout – join the party, her skal vi ha det gøy, det er ikke teknikken som er viktig. Dersom du ikke føler at du mestrer trinnene med én gang, trenger du ikke fortvile. Zumba er basert på latinamerikanske rytmer, og grunntrinnene er basert på salsa og merengue, og er perfekt for de som er glad i å danse. Her finnes dog ikke rett og galt, det kan virke vanskelig, men er egentlig noe de fleste klarer, forklarer Lenning Hals.

_MG_1817_print

Høyt treningsutbytte
Zumba er en treningsform som tar for seg hele kroppen, og er blitt et av verdens mest populære treningskonsept. Utholdenhet, muskulatur i mage og rygg, bevegelighet rundt hofter og rygg, og ikke minst koordinasjonen får kjørt seg.
– Får jeg ikke til koordinasjonen, så improviserer jeg. Enkelte ganger føles det som å være på dansegulvet, og Live er et fyrverkeri av en instruktør. Hun gir 150 prosent av seg selv, for at vi skal klare 100, forteller Anette Haugerud som er vant til å trene, men fersk i Zumba-sammenheng.
– Dans skal gi glede, og med Zumba kan du slippe deg løs og ha det gøy med høyt treningsutbytte. Zumba er verdens beste lykkepille, mener søstrene bestemt.

Kirkenær Ballettskole finner du på Sørbyhaugen 33.

Tlf: 22 14 09 28