LOADING

Type to search

Det er vår vår i år!

aktiviteter interiør Mat og Drikke Mote velvære

Det er vår vår i år!

Leder_IMGP3250
Våren betyr slutten på vinteren og begynnelsen på sommeren. Solbriller kan endelig brukes, en lunsj kan nytes ute og ikke minst er Bogstadveien snart klar.
Våren er kommet, temperaturen blir varmere og solen titter frem. Majorstuen er et sted for å se og bli sett, og ikke minst oppleve alt som er å by på. Butikkene får inn vårnyheter, uteserveringen starter og mennesker strømmer til i gatene.

Med over 500 butikker på Majorstuen og 250 i Bogstadveien og Hegdehaugsveien, er utvalget stort. Her i området er så mye som nesten 60% av butikkene enkeltstående, så hvis du er på jakt etter noen skjulte skatter er butikkene mange. Den populære handlegaten med sidegater består av et utrolig stort mangfold og en blandet mix med butikker og varer i alle prisklasser.

Uteserveringen kan endelig starte med sollyset som varmer i ansiktet. Man kan nyte kald øl eller vin, kaffe i alle former og noe godt å spise. Her finnes steder med en spesiell touch og forskjellige atmosfærer både i Hegdehaugsveien, Bogstadveien og sidegatene. Med andre ord – noe for enhver smak.

Leder_IMGP3243
Lysere tider

Oppgraderingen og byggeprosessen i Hegdehaugsveien og spesielt i Bogstadveien har skapt en del frustrasjon for mange – både for butikkene og de handlende. Men nå ser man lysere på det, nå når gaten skal åpnes for trafikk og trikk til 17. mai og mesteparten av fortauene står ferdig. I tillegg har det kommet og kommer mange nye spennende steder som Espresso House i både Parkveien; Bogstadveien og Valkyrie gaten, Epilogue by Eva Emanuelsen, Garbo kids, Waynes Coffeee i Hegdehaugsveien, Brandy Melville, Restauranthuset Nodee/Dinner overtar Il Moro, og Hestra åpner egen hanskebutikk, samt at Gina Tricot er tilbake i Bogstadveien. Sjokoladebiten flytter til Industrigaten 46.

Det blir vår vår i år, sier leder av Majorstuen og Bogstadveien Næringsforening, Andreas Melander. Vi vil satse på flere spennende aktiviteter i gaten. Og ikke minst gleder vi oss til 24. mai og 6. september og bilfri markedsdag. I fjor investerte vi i ny julegate med store flotte lysekroner, som bidrar til en enda hyggeligere julehandel og som gir det lille ekstra til julestemningen. Det vil komme flere arrangementer og flere tilbud på lørdagene, så nå er det bare å glede seg til tiden fremover på Majorstuen.
Leder_IMGP3236
Siste rest med fest

Takket være faste kunder, nøysomme drivere, flinke ansatte og noen velvillige gårdeiere har de aller fleste butikkene klart seg i byggeperioden. Flere gårdeiere har vært med på et spleiselag for å få til varme og granitt på fortauene, så nå blir det snø og isfritt til vinteren fra Parkveien helt opp til Majorstukrysset. Vi får værmålere som regulerer varmen automatisk etter temperatur og lufttrykk, og med snøføler blir i tillegg den nye gatevarmen mer miljøvennlig, forklarer lederen av Næringsforeningen.

De nye byrommene vil gi et helt annet inntrykk til Bogstadveien. Det er brukt tre typer granitt, trær vil komme opp og benker vil bli satt ut. Her vil også komme kunst og utsmykking.

Dette har vært det største byggeprosjektet i Oslo på lenge, og etter nesten tre år er det hele snart ferdig, forhåpentligvis i september.

– Bymiljøetaten har lovet en åpningsfest, så det ser vi frem til, avslutter Melander.

Tekst: Marthe Evensen – Foto: Jon Annar Berntsen

Leder_IMGP3317

Next Article