LOADING

Type to search

Inn en dør og opp en trapp…

interiør

Inn en dør og opp en trapp…

72dpi_3 Hegdehaugens Jernvarehandel er som et skattekammer der du finner det ingen andre har. Med et enestående fokus og detaljkunnskap som er de færreste forunt, kan forretningen hjelpe med fagkunnskap om alt fra alskens kjøkkenutstyr, baderomsinnredning og peispustere til et rikholdig utvalg av dørvridere og knagger.

Etter nesten hundre års erfaring vet søsknene Nina og Pål godt hva kundene vil og trenger, samtidig som de følger med på trendene. Derfor kan man selv i dag, nesten hundre år etter at butikken åpnet, finne alt fra tradisjonelle termoser og skjærefjøler til de siste fargerike grytene fra Le Creuset i hyllene.

Mindre synlig, men vel så innholdsrik er andre etasje i butikken hvor du kan finne håndtaket til funkisleiligheten, dørvrideren i børstet stål, smijernsknaggen til entreen og den lille kroken til spiskammerset som ingen lenger tror finnes.

Spesialskruer du trodde var ute av produksjon, ampelkroker, vindushasper til ærverdige gamle bygårder, ja alt dette kan du finne her. Det er ikke uten grunn at avdelingen omtales som “problemløseren“.

72dpi
“Når folk har pusset opp en hel leilighet eller et hus, er det spesielt morsomt at de kan finne de siste små detaljene her hos oss“ sier Nina.
“De doble dørene gjør seg jo ekstra godt med stilige håndtak, og et gammelt skatoll blir ennå finere med nytt beslag rundt nøkkelhullet. Det er virkelig slik at folk har fått øynene opp for prikken over i`en!“

Gamle hyller av heltre vitner om at dette er en forretning som har ligget her lenge, dette er en personlig bedrift som har det lille ekstra man ikke kan finne overalt.

“Vi har kvalitetsbevisste kunder med sans for det lille ekstra” forteller Nina. “Det er alltid like gøy når noen leter etter et håndtak eller en vindushaspe og de har lett overalt, ja, så har vi det her!” Pål bryter inn mens han nikker “Vi er veldig glade i kundene våre, og synes det er fantastisk når vi kan hjelpe dem med det de trenger!”

For å sikre at de ansatte har gode fagkunnskaper, arrangerer de temakurs for medarbeiderne. Det hører en historie til hvert produkt de selger. “Det holder ikke bare å selge gryter til induksjonsovner – vi må vite hvordan de skal brukes også“ forklarer Nina.

Nå er arbeidene i gaten utenfor forretningen snart ferdige, dagene blir lysere og i Hegdehaugens Jernvarehandel gleder de seg til å hjelpe nye og gamle kunder med produkter som kan bidra til hverdagslykke.

72dpi_2
Tekst og Foto: Beathe Schieldrop

Previous Article