LOADING

Type to search

Med dansen i sentrum

aktiviteter

Med dansen i sentrum

kirkenær_små
Kirkenær ballettskole er kanskje Oslos mest kjente danseinstitusjon for barn. I et blått hus på Sørbyhaugen like ved Smestad, grunnla Jorunn Kirkenær skolen for nesten 60 år siden, og drev virksomheten sammen med sin mann Even.
For 4 år siden tok Siri Frømyr over den daglige driften. Lokalene ble pusset opp, og i dag befinner det seg en tradisjonsrik skole med “ny giv” i et hus som summer med livlig danseaktivitet fra morgen til kveld.
På timeplanen finner du alt fra småbarnskurs med foreldre, til zumba, moderne og jazz. Det er imidlertid fremdeles den klassiske balletten som er i fokus, og med kompaniet Barneballetten har Kirkenærs ballettskole en egen plass i norsk kulturliv. Dette er en egen avdeling for barn som ønsker å satse på dans, og med deltagelse her får danserne unik erfaring som kan bringe dem nærmere en profesjonell karriere. Barneballetten har vært med i blandt annet «Reisen til Julestjernen» på Nationalteateret, «Dyrenes karneval» i Oslo konserthus og «Putti Plutti Pott» i Oslo Konserthus.
I år setter Ballettskolen opp “Alice i Eventyrland” i Sandvika teater 30.mai – 1.juni 2014. I tillegg til ordinære oppsetninger på scene sprer også Barneballetten glede og latter med sine forestillinger litt utenom det vanlige. I februar holdt de en forestilling i vestibylen på Radiumhospitalet med både pasienter og besøkende som tilskuere. Mens musikken spilte, fremførte danserne flere danser fra ulike sjangre – noen danset i grupper, andre var solister og alle bar fargeglade kostymer.
På et sted der alvoret ellers er tydelig tilstede, skapte danserne en magisk kveld for de fremmøtte med sin glede og innlevelse.

kirkenær_små_1

Tekst og Foto Beathe Schieldrop