LOADING

Type to search

Kvalitet i Oslos eldste fiskebutikk

Mat og Drikke

Kvalitet i Oslos eldste fiskebutikk

georganilsen
Foto:georganilsen.no. Hver morgen ved sekstiden møter fiskehandler Tom Nilsen eller kompanjong Tor Skancke frem på Fiskehallen i Oslo for å gjøre dagens viktigste jobb, å plukke ut den ferskeste og fineste sjømaten til kundene sine.
– Grossistene river seg i håret og syntes vi er vanskelige når vi håndplukker de 2 beste torskene i kassa og ber dem sende resten til de som ikke er så kresne. De vet at vi ikke er urimelige når varene er ferske og bra nok, forteller de på sine nettsider. – Vår bransje er unik når det gjelder sesonger og er selvsagt væravhengig. Dette gjør at vi må ta værforbehold m.h.t. utvalget. Derfor er det vanskelig å garantere tilgangen på varer til en hver tid. Er ikke kvaliteten god nok står vi heller uten produktet enn å gå på akkord med kvaliteten.
Bogstadveien.no har kjøpt sine kilo reker i sommer, og kan bekrefte at kvalitet og størrelse faktisk har noe å si. Bare vær tidlig ute!
Oslos eldste fiskebutikk finner du i Bogstadveien 39 med inngang fra Schultz Gate.
Ved bestillinger ringer du tlf 22 46 50 16
Om Georg A Nilsen
Georg A. Nilsen er Oslo’s eldste fiskeforretning, etablert i 1901. Georg A. Nilsen kom fra  Brønnøysund til Christiania i 1901 startet da som fiskehandler på den gamle fiskebrygga som lå der fjordfiskebåtene kom inn og leverte fangsten sin, en liten bukt som lå omtrent der Børsen ligger idag før bukten ble fylt igjen. Siden startet han opp den første forretningen i Frognerveien 12 der de lå vegg i vegg med slakterbutikken.
I 1932 flyttet butikken til Frognerveien 2, til det nye trekant tilbygget som var bygget som fisk og vilt butikk. En flott og etter datiden tidsmessig og lekker butikk m grønt steingulv, hvite fliser på veggene og marmordisker. Georg A Nilsen overlot butikken til Oscar Nilsen, som var onkel til Arne Nilsen, far til Tom Nilsen som arvet firmaet etter sin fars bortgang i 1978. 
Tom Nilsen hadde jobbet etter skoletid siden han var 12 år og sett hvor mye arbeid som lå bak å drive fiskebutikk. Tdlig opp på fiskehallen og seint på kveld før regnskap og oppgjør var ferdig, 6 dagers uke. Han inviterte barndomsvennen Tor Skancke, som var hyttenabo på Fjellstrand, Nesodden til å bli medeier. De to tok utfordringen og har siden 1979 vært eiere og drivere av firmaet, bare 19 og 20 år gamle. Lokalene ble pusset opp bit for bit, etter evne og økonomi og etter et par år var butikken igjen tidsmessig og moderne. Etter en lite hyggelig avslutning på leieforholdet fra 1932 måtte butikken i Frognerveien fraflyttes i 2003. Da hadde butikklokalet i Bogstadveien 39 blitt den første nyetablerte fisk og vilt butikken i Oslo på mange år og vært i full gang siden 1999. Firmaet drives idag av Tom Nilsen, Tor Skancke og guttungen Marius Bunæs.
Vår filosofi er i dag som den alltid har vært, – vi ønsker å tilby våre kunder det beste som er på markedet av alt innen fersk fisk, ferske skalldyr, samt byens beste utvalg innen vilt. 
 
Georg a. Nilsen og etterkommerne, har i fire generasjoner, siden 1901, vært fiskehandlere, og setter sin ære i å levere det beste av fisk og skalldyr som er å mulig å få tak i, til en hver tid. Er det for dårlig vær og det er vanskelig å få fullt utvalg, står vi heller uten en varesort enn å gå på akkord med kvaliteten.