LOADING

Type to search

Øyeblikkene som teller

Mote

Øyeblikkene som teller

1740562_261123724063138_1355890823_n

Kunne du tenke deg en hverdag der du ikke ser det som skjer rundt deg? Ikke vi heller!
Bogstadveien er for lengst pyntet til jul. Klokkene henger elegant nedover den pulserende shoppinghovedgaten på beste vest. Det glitrer i alle butikkvinduene. Folk er i godt humør. Her finnes bestemoren som leter etter gaver til barnebarna, tenåringer som vil overraske en ny kjæreste og mannen som vil gi det kona fortjener under treet. Det er slike små og store øyeblikk i hverdagen som gir deg og livet du lever en mening.

10520299_679543448792885_160585414_n

Ta vare på øyehelsen
For hva hadde vel pepperkakebakingen med familien eller skituren på nyåret vært hvis du så dårlig? Det verste er ikke at du mest sannsynlig ville lagd rare figurer eller gått på trynet ned skibakken, du går glipp av opplevelsen. Synsopplevelsen.

– Vi går alle til tannlegen for å unngå problemer. Slik burde det være med optikeren også, synet er den viktigste sansen vi har. Det er jo greit å se hva du spiser eller kunne lese julekortene dine, forteller optiker Arvid Krogh, og legger til at det i første rekke ikke handler om å avsløre om du ser klart eller ikke klart. En preventiv øyehelse er målet.

– Det er skremmende at så mange av oss ikke forholder seg profesjonelt til et dårlig syn og heller prøver å kompensere for dette på egen hånd, fortsetter Arvid.
Han er femte Krogh-generasjon i familieselskapet med over 250 engasjerte medarbeidere. Som sjef for flaggskipbutikken på Majorstuen, får han muligheten til å se og snakke med folk på nært hold. Her har mang en kunde opp gjennom årene virkelig sett lyset.

– Wow-opplevelsen, kommer det fra Arvid.

image001

Gode øyeblikk med godt syn
Med eller uten briller og solbriller, oppfordret optikerkjeden i våres nordmenn til å dele sine store og små øyeblikk på Instagram med #altduharsett. Øyeblikk som vi visuelt sett ikke hadde opplevd på samme måte med et dårlig syn. Hensikten var å få folk til å sette ord og bokstavelig talt bilder på betydningen av godt syn. I skrivende stund har det kommet inn 1500 bidrag.

– Det har vært så gøy! Vi har klart å skape en entusiasme rundt det å få folk i alle aldre til å sjekke synet og ikke minst få øynene opp for hvor viktige øyene er, sier merkevaresjef Anne K. Ankerstad.

– Det handler i bunn og grunn om å bry seg – om deg selv og dine nærmeste. Ta vare på synet ditt, og ikke minst ta også vare på synet til barna dine, godte voksne foreldre og besteforeldre, avslutter Arvid.

Det er gull verd for gode øyeblikk for oss alle i det nye året …

925272_285028985011363_381041949_n

5 tegn på at du ser for dårlig:

  1. Ser du dårlig når du kjører bil i mørket?
  2. Har du ofte hodepine?
  3. Opplever du at du ser ting senere enn andre?
  4. Har du ofte røde og trette øyne?
  5. Er det vanskeligere å lese liten skrift nå enn tidligere (sms, prislapper etc.)?
    Svarer du ja på ett eller flere av punktene ovenfor, anbefaler vi deg å undersøke synet ditt.

Krogh Optikk facts:
Scandinavias largest optical, selling a wide range of ­quality branded eyewear, ­contact ­lenses and ­sunglasses. They have been at the forefront of optical trends in Norway for over a century and also offer thorough eye examinations using the latest equipment.
Kirkeveien 64
www.kroghoptikk.no
Tlf: 22 95 79 90

krogh05140505_2

Tekst: Vibeke C. Christiansen Foto: Privat/Instagram

 

Previous Article
Next Article