LOADING

Type to search

Gull i generasjoner

Mote

Gull i generasjoner

DSC_0054

Forlovelsesringer, venninne- og barselsgaver, diamanter og klokker. Alt dette og mer finner du hos 60-årsjubilanten Gullborgen, som har holdt stand som familieeid bedrift beliggende i Bogstadveien i en respektabel årrekke.

– Her tar jeg ærender som bud, står i butikken og gjør reklame. Vi synes vi gjør det best selv. Vi er en veldig hands-on og flat organisasjon, sier Elisabeth Borgen. Hun er datter av grunnleggerne Inger og Erling Langtangen, og har jobbet hos Gullborgen siden hun var 25 år gammel. Siden den gang har både forretningen og familien Borgen vokst betraktelig, og døtrene Christina og Anniken Borgen jobber nå side om side med Elisabeth i den familieeide bedriften som i år fyller 60 år.

DSC_0095
Leser kundene
Gullborgen legger ekstra stolthet i å ivareta kundene på det personlige planet.

– Når man kommer inn her og spør om hjelp, leser jeg kundene og forsøker å finne ut av hva slags smykker som definerer dem. Jeg driller også de andre ansatte her i akkurat dette. Det er kjempeviktig for å kunne gi den beste servicen. Da føler de seg både sett og ivaretatt, forteller Christina.

Gullborgen-damene forteller at det med jevne mellomrom dumper fornøyde kunder inn gjennom dørene med blomster og takkekort.
– De er ofte enda gladere når de går ut herfra enn når de kommer. Sånn sett er det en veldig takknemlig bransje, sier Christina.

Gullborgen_53-PS131355R-P1

Spesialisert på frierringer og gifteringer
– Vi har spesialisert oss på frierringer, og har et stort utvalg av forskjellige modeller på lager. Kunden kan også designe ringer etter eget ønske, så lager vi den. Gullborgen har gifteringer i alle størrelser på lager, og vi kan gravere ringene mens kunden venter. Vi vil ha ansatte med masse energi, slik at kundene kan føle seg godt ivaretatt, når de gjør noen av sine livs viktigste smykkekjøp, sier Christina Borgen.

Dåpsgaver, barselsgaver og venninnegaver er også et av fokusområdene hos Gullborgen – hele tiden med klassisk uttrykk.
– Vi er opptatt av at kundene skal få mer for pengene hos oss, fortsetter Elisabeth, og legger til at også faren hennes hadde dette som målsetting.

Prissegmentet hos Gullborgen representerer samme bredde som kundemassen – alt fra rimelige perleøredobber til kostbare diamantringer på godt over karaten står utstilt i det lyse, luftige lokalet.

Gullborgen_24-PS130643B-GB1

Bruker små kvalitetsprodusenter
I dag representerer Gullborgen en klassisk gullsmedforretning, der fokus og lidenskap ligger i godt håndverk og kvalitetsmerker, noe distansert fra de mer kontemporære butikkene i samme sjanger – der trender er sentralt.

– Vi har mange små produsenter fra Italia, Tyskland og Frankrike. Dette er merker som legger vekt på kvalitet og ikke er «market-made» – de outsourcer ikke smykkeproduksjonen til andre, forteller Christina.

Hun forteller videre at noen av de eksklusive merkene som føres hos Gullborgen eksempelvis er F.A. Gioelli, Bonatelli Fratelli, DiGo og Trimoro. I tillegg har de tradisjonelle norske merker som Pia & Per og Eik i sitt sortiment.

Gullborgen_22-PS120063B-1

Legger også merke til trender
Til tross for at Gullborgen setter kvalitet og varighet høyest, legger de ansatte merke til flere trender som rører seg i det norske smykkemarkedet om dagen.

– Roségull har kommet for å bli i Norge, og gjerne i kombinasjon med hvitt gull. Det har vært poulært ellers i Europa en stund, men i det siste har også nordmenn fanget opp denne trenden, sier Christina.
Hun nevner også tynne, enkle gullarmbånd, minimalistiske halssmykker, øreringer og smykker med steiner som ametyst.

– Folk er på utkikk etter for eksempel en festring, og da gjerne med fargestener.

DSC_0056

Naturlig karrierevei
Interessen for alt som glitrer fikk døtrene nesten bokstavelig talt inn med morsmelken, da Elisabeth ikke så noe hinder ved å ta dem med seg når hun gjorde produktinnkjøp i Tyskland samtidig som hun ammet.

– Vi fikk smykker å leke med på bakrommet, sier Christina.

Helt siden hun var tretten har Christina hjulpet til bak disken hos Gullborgen, og det falt seg som en nokså naturlig karrierevei å ta senere også.

– Hva tror dere er nøkkelen til Gullborgens suksess?
– Personlig og rask service, og femten timer lange arbeidsdager. Selv om jeg har fri, må jeg ofte en tur ned hit på lørdager også, forteller Elisabeth.
Christina og Anniken forteller at det hørte til sjeldenhetene å ha moren hjemme i helgene da de var små. Nå er de småbarnsmødre selv, og ser verdien i å tilbringe tid også hjemme med barna i helgene.

– Det var ikke noe som het permisjon før i tiden, humrer Elisabeth.

 

_MG_1216

Gullborgen facts:

Gullborgen is a Norwegian family-owned jewelry store that specializes in classic and timeless jewelry with high quality. The family behind the store put their pride in offering the best service and a good price for their customers.

Bogstadveien 43
www.gullborgen.no
Tlf 22 16 60 90

Tekst og foto: Astrid-Helene Holm

Previous Article