LOADING

Type to search

Frisk start på det nye året!

aktiviteter velvære

Frisk start på det nye året!

IMG_0715

Tre etasjer under jorda på Majorstua finner man Oslos største treningssenter; Elixia Colosseum. Her starter treningsentusiastene Lilia Gjerstad Welsh (31) og Maren Eidsvik (36) dagen grytidlig med cardiotrening og energigivende smoothies.

– Det er deilig å komme ned hit i en frisk og sporty verden når det er grått og trist ute, sier Maren som har gjort treningssenteret til sitt andre hjem. Sammen med venninnen Lilia tar hun seg en velfortjent smoothie etter treningsøkta. Elixia Colosseum er det eneste treningssenteret i sin kjede som har fått bar med egenproduserte smoothies.

Flytende belønning
– Bestill en smoothie før trening, tren, ta med deg smoothien på vei hjem eller nyt den i kaféen vår, smiler daglig leder ved Elixia Colosseum, Pernilla Myrvoll. Hun er stolt over å kunne tilby ti ulike smoothievarianter og er sikker på suksess.

– Responsen har vært utelukkende positiv. Det er sunt, går raskt å lage og lett å ta med. Jeg er overbevist om at smoothie har kommet for å bli, fastslår hun.

At den næringsrike drikken har slått an hos Elixia-medlemmene Maren og Lilia er det ingen tvil om.

– Man ser frem til det som en belønning etter trening. Nå kjenner de meg også igjen i smoothiebaren, de smiler og spør om det ikke skal være en stor «Antitox», ler Maren.

– Kroppen tar også opp næringen raskere når det er flytende mat, forklarer Lilia som foretrekker smoothien «Muscle recovery» fremfor en banan etter treningsøkta.

IMG_0727

Motiverende timer
Elixia Colosseum består av 5400 kvadratmeter og har 140 gruppetimer i uka som inneholder alt fra kondisjon til yoga.

– «Cardio combat» har blitt min favorittime og er inspirert av kampsport og aerobics. Å først ta en cardiotime, så en «shape»-time etterpå er en perfekt kombinasjon. Er man ikke motivert sørger musikken og de engasjerte instruktørene for at du blir det. Følelsen du får når du er ferdig gjør at du får et enormt energioverskudd, sier Lilia. Maren har bestemt seg for å prøve ut alle de forskjellige timene Elixia Colosseum har å tilby.

– Det er for å komme i bedre i form mens jeg samtidig utfordrer meg selv. Til nå har jeg prøvd «cardio combat», «shape», «power», «indoor running» og «TRX».Jeg følte et behov for en sunnere livsstil og her på Elixia er det mange morsomme måter å komme seg i form på.

IMG_0807

Lilia Gjerstad Welsh (31)
Designer for Kari Traa, trendekspert og livsstilblogger på liliagjerstad.com.

Favorittstart på dagen

Mens mange bruker tidsklemma som unnskyldning for å ikke ha tid til å trene, har Maren tatt jobben med i treningshverdagen. Til daglig driver hun firmaet The Force og er mye på farten.

– Tid er ikke noe man har, det er noe man tar seg, og man må prioritere. Når jeg må velge mellom god samvittighet, god form og en knallstart på dagen, mot det å sove litt lenger, blir valget lett. Jeg trener oftest tidlig om morgenen, da jobber også kroppen bedre med forbrenningen utover dagen, sier hun. Om morgenen har hun også mulighet til å benytte seg av gratis kaffe og frokost i kaféen før arbeidsdagen starter.

– At det er trådløst nettverk tilgjengelig på treningssenteret gjør også at jeg raskt kan svare på jobbmail etter treningsøkta, forteller Maren.

Lilia, som har vært Elixia-medlem siden 2002, har også klart å kombinere hverdagen som blogger, designer og småbarnsmor med treningen.

– Gjennomsnittlig trener jeg tre ganger i uka. Jeg har blant annet benyttet meg av personlig trener  både før, under og etter graviditeten. Det har vært helt fantastisk, har hjulpet meg masse og gjort at jeg fikk en enklere fødsel og mer overskudd. Å være sunn har blitt en livsstil for meg, forteller hun.

Vil gi det «lille ekstra»
I sommer fusjonerte Sats og Elixia og skapte Nordens største treningskjede. Selv om de velger å beholde sine individuelle profiler og farger har de et felles mål.

– Vi vil yte markedets beste service og etter fusjonen vil vi få enda større muligheter til å utvikle produkter i tråd med etterspørselen i markedet. Vår visjon er «we will make the Nordic people healthier and happier». Dette oppnår vi gjennom å sette medlemmet først, være profesjonelle og alltid ha et ønske om å levere «det lille ekstra, avslutter Pernilla.

_MG_6003

Facts: Elixia Colosseum

Elixia Colosseum consists of 5,400 square meters and are Oslo’s biggest fitness center. Today they have 7500 members, 20 personal trainers and 140 group sessions weekly. The smoothie-bar was launched in January 2013 and has been a big success among the members. Elixia Colosseum is the only fitness center in their chain that got self-made smoothies.

www.staselixia.no
Middelthunsgate 19, 0368 Oslo.
Tlf: 231 99 630

Tekst: Tina Madeleine D. Halvorsrød Foto: Tina Madeleine D. Halvorsrød og Satselixia

IMG_0716

Previous Article