LOADING

Type to search

Fokus på detaljene hos Follestad

Mote

Fokus på detaljene hos Follestad

IMG_2372

Klassiske antrekk med en tvist – slik blir du en av Bogstadveiens gentlemen.

I den intime Follestad-butikken i Valkyriegaten bugner det av varer fra kvalitetsleverandører som Morris, Oscar Jacobson, Eton, Hugo, Burberry, og Belstaff. Omkranset av skjorter og jakker ønskes vi velkommen av butikksjef Kim Sagbakken, ulastelig antrukket i en blå Morris-dress.

– Selv om det blir kaldere, trenger du ikke å gi slipp på stilen. Vi har nok av plagg som holder deg både varm og velkledd samtidig, sier Kim, og legger til at når gradestokken kryper nedover, blir ullkvaliteter som kasjmir, flanell og tweed tatt inn i varmen.

– Vinteren innbyr blant annet til å kjøre plagg på plagg, så gå for eksempel for en genser i topp ullkvalitet under dressjakken. Det skaper en stilig kontrast til dressen, og varmer godt på kalde vinterdager. Dermed kan du droppe boblejakken til fordel for frakken.

IMG_2351

Drømmedressen
Hos Follestad finner du selvfølgelig også både parkaser og dunjakker, men det er likevel dress som er selve hovedattraksjonen i Valkyriegaten. Den tradisjonsrike gentlemanshabitten kommer i mange farger, mønstre og stoffer, men uansett hva du velger, er det verdt å merke seg tre viktige stikkord: Passform, passform og passform.

– Det er faktisk slik at ni av ti som kommer inn i butikken må gjøre tilpasninger på en dress som kommer rett fra kleshengeren. Vi legger sjelen vår i å tilby utmerket personlig service. Kundene skal alltid føle at vi lytter til deres behov, og i tillegg tilfører litt ekstra kunnskap. Dagens moderne dress skal sitte noe mer kroppsnært enn tidligere, og vi hjelper deg selvfølgelig å justere lengde på armene og bena. Deretter sendes plaggene til våre dyktige skreddere, som legger siste hånd på verket, forklarer butikksjefen.

IMG_2363

Glem ikke skoene!
I et motebilde med stadig kortere bukselengder, ville det være trist om du ikke hadde lekre sko å vise frem. Skoene kan både heve og ødelegge et antrekk, så skaff deg et par i ekte skinn, slik at du alltid er på trygg grunn. Såkalte «double-monks» – som festes med to stropper i stedet for snøring – er blitt svært populære, og finnes i flere varianter i butikken i Valkyriegaten.

– Det er viktig å finne sko som passer til fargene i garderoben din. Brune sko er svært anvendelige, og gjør seg bra med stort sett alt bortsett fra sort. Sorte sko funker best med sorte og grå bukser, sier Kim.

Follestad har nå i tillegg fått de anerkjente norske kalosjemakerne i Swims med på laget, og tilbyr en rekke spreke gummiovertrekk som sørger for at de nye favorittskoene dine ikke blir ødelagt av snø og slaps.

IMG_2377

Tilbehøret er en lek
En dress som sitter som en innertier og et par kvalitetssko tar deg et godt stykke på veien mot å bli en moderne gentleman, men litt x-faktor bør aldri undervurderes. For den klesbevisste herren, er det gjerne tilbehøret som setter prikken over i-en.

– Lek deg med fargekombinasjoner og mønstre! Slips og pochette (lommetørkle) skal hverken matche hverandre eller dressen eksakt, men fargene bør harmonisere. Oransje er for eksempel en farge som går veldig fint med mange andre farger, og den skaper også litt liv i vintermørket, tipser Kim, og ønsker alle en god handleopplevelse hos Follestad.

IMG_2371

Facts: Follestad

Follestad is a multi-brand store featuring both classic and contemporary high ­quality menswear. The ­company was founded in 1923 by Enoch Follestad. The store in Valkyriegaten opened in 2003.

Valkyriegaten 5
www.follestad.no
Tlf: 22 59 34 30

Tekst og foto: Martin Reinemo

IMG_2039

IMG_2368