LOADING

Type to search

En hyllest til Bogstadveien og Hegdehaugsveien

aktiviteter interiør Mat og Drikke Mote top-stories velvære

En hyllest til Bogstadveien og Hegdehaugsveien

små_bogstadvn_7498

Endelig er Hegdehaugsveien og Bogstadveien åpen for bil, trikk, sykkel, parkering og ikke minst plass til gående og handlende. Nedenfor finner du en hyllest i bilder som viser det flotte livet i gatene våre!

Hegdehaugsveien er en gate i Homansbyen i Oslo. Den går fra Pilestredet og krysser Parkveien ved Lorry og krysser siden Josefines gate og straks etter bytter den navn til Bogstadveien. Opprinnelig var det en gammel gårdsvei som er oppkalt etter plassen Hegdehaugen, tidligere Heidehagen etter en familie som het Heide.

Bogstadveien da den i 1878 ble innlemmet i Kristiania. I 1892 ble gaten utvidet i bredde for å tjene som hovedgate opp mot Majorstuen, og i 1932 ble gateløpet mer strømlinjeformet. I forbindelse med dette ble de to siste trehusene, Bauergården nr. 15 og 36, revet. I sistnevnte bodde Aasmund Olavsson Vinje, og ble der kjent med maleren Peder Balke. Den norske eventyrsamleren Peter Christen Asbjørnsen bodde en periode i et lite trehus i krysset mellom Bogstadveien og Rosenborggaten. I Bogstadveien og Hegdehaugsveien finner man mange av byens mer eksklusive klesforretninger. Veien er også kjent for sine to årlige arrangementer som kalles Bilfri Markedsdag.

Foto: Håvard Schei

[sliceshow id=»5056″]