LOADING

Type to search

Solstråle og komikerfrue

aktiviteter interiør Mat og Drikke Mote velvære

Solstråle og komikerfrue

DSC_4387

At Marna Haugen Burøe vant bloggprisen ”Folkets favoritt” skjønner vi godt. – Det er ikke mye dere ikke vet om meg!

– Vårfølelsen min er når det drypper ute og fuglene begynner å lage lyd. Da ligger våren i lufta! Lyden av smeltende is er bare magisk, poengterer Marna.
Klokken er litt over ti onsdag morgen. Ektemann og komiker Ørjan Burøe har akkurat dratt på jobb til Bergen, og Marna triller barnevognen med Dexter i bestemt fart inn i neglesalongen sin.
– Det blir bestandig dårligere tid om morgenen enn man tror. Dexter sov egentlig, men nå våknet han, sier Marna mens sønnen titter på oss med store, nysgjerrige øyne.
I midten av juni fyller neglesalongen Hos Marna allerede to år – og da blir det selvsagt feiring i det lille, koselige og lyse lokalet i Majorstuveien.
– Det er som Ørjan sa i går, da jeg skulle ned for å vaske i salongen, ”Hvis du går ned der nå, så blir du der”, forteller Marna. – Det er virkelig fristedet mitt.
Den blonde skjønnheten har alltid likt å tillegge seg kunnskap og er fascinert av anatomiens og fysikkens verden. Skulle hun valgt om igjen hadde hun studert medisin, men isteden satset hun på gründerdrømmen med utdannelse som hudpleier i bunn. Dexter ser i hvert fall ut til å like seg i mammas salong, og har selvfølgelig fått sin egen vippestol i svart og hvitt, som han kan kose seg i når Marna er her. Et par etasjer under leiligheten i samme bygg.
Hvordan hadde det seg at du begynte å blogge?
– Jeg var jo mor og ikke så mye modell lengre, og hadde trådt litt vekk fra rampelyset. Samtidig driver Ørjan og harselerer med meg, jeg blir jo liksom hans offer uansett, så jeg ble litt sånn: ”Nei, nå er det min tur!”. Jeg har en indre revyartist i meg som må snakke, understreker Marna.
Litt av blogg-æren skal også Camilla Pihl ha. Da hun startet å blogge, var de to naboer rett oppi gaten fra Majorstuveien.
– Fordi Camilla blogget, så begynte jeg å lese den. Det var kun hennes blogg jeg leste. Jeg visste ikke om noen andre blogger – og ble hekta! Jeg tenkte at blogg kunne være noe for meg, men på en helt annen måte, og jeg måtte finne min sjanger. Da også flere komikere sa ”Yes! Dette må du gjøre”, så fikk jeg den bekreftelsen om at dette var liv laga.

DSC_4328

Suksess med livsstilskonsept
Det skulle gå rundt et halvt år før Marna la ut sin aller første bloggpost. Hun tenkte masse på research, hva hun ville og ikke ville.
Husker du den første bloggposten din?
– Nei, det husker jeg faktisk ikke. Men jeg husker en del av de første innleggene jeg skrev, og når jeg leser det på nytt nå, så kjenner jeg ikke igjen den skrivingen min. Tilnærmingen til vokabularet var helt annerledes enn jeg har nå.
Komikerfrue fikk raskt en jevn oppoverkurve, og ga Marna motivasjonen til å fortsette skrivingen. I begynnelsen sjekket hun naturlig nok spent lesertallene fra dag til dag. Etter hvert stabiliserte tallene seg, før det igjen tok helt av da hun ble med i tv-serien Bloggerne på TV2 Bliss.
– Jeg vet ikke hva som skjedde. Det eksploderte fullstendig, og jeg hadde aldri, aldri trodd at bloggen skulle få den kurven, forteller Marna til Bogstadveien Magasinet. – Bloggen er babyen min. Jeg kan ikke leve uten den, nei.
Hva tror du var årsaken?
– Synliggjøringen! Men det er klart at jeg hadde ikke fått den stigningen hvis folk ikke likte det jeg skrev. Så jeg tar jo en del av æren selv også, sier tobarnsmammaen med et smil.
Dexter har klart seg igjennom foto-shooten og har nå sovnet velfortjent på mammas arm, så Marna legger ham tilbake i vognen igjen.
At bloggen har vært en enorm markedsføringskanal legger hun ikke skjul på – og kombinasjonen med tv-serien har gitt henne stor suksess. Leserne og seerne har virkelig fått være med på Marnas reise.
– Det ble fort min egen byrde, det. Ettersom jeg valgte livsstilkonseptet. Da var valget enten å dele eller ikke å blogge, for ellers hadde jeg ingenting å skrive om. Likevel gikk jeg et par runder med meg selv, særlig da jeg var syk, og det var før Bloggerne også. Var dette noe jeg ville, eller skulle jeg bare droppe det? Hvis jeg dropper det, så dropper jeg bloggen også, forteller Marna åpenhjertig og legger raskt til at hun slett ikke ville det, og understreker at i dagens samfunn er det så utrolig vanlig å dele ting.

DSC_4273

Erfaren tobarnsmor
Da lille Dexter kom til verden om ettermiddagen 23. oktober i fjor, avslørte hun nettopp det noe uvanlige navnet til å være her hjemme, på sin egen Instagram-konto. Leserne spurte henne om navntips og tips til å føde. Selve fødselen fikk seerne se i sesongavslutningen av Bloggerne. Navnet Dexter ble til sutt funnet på en internasjonal navneside og under amerikanske guttenavn. Ørjan startet med bokstaven A og jobbet seg nedover listen.
Får vi se den ekte Marna på skjermen?
– Absolutt. Jeg ser meg selv, og det er utrolig deilig at det er de samme folkene som jobber med de ulike sesongene. De har jeg blitt veldig godt kjent med – og de har fått frem meg og mitt, forteller hun.
At Marna tidligere i år vant prisen som ”Folkets favoritt” under Vixen Blog Awards, synes hun var ekstra gøy.
– Jeg er jo bare et menneske, og jeg tror folk kjenner seg igjen i tull og tøys som jeg finner på.
Selvfølgelig har jeg hatt vondt i magen noen ganger og vært usikker på hvordan ting blir mottatt, men jeg har vært kjempeheldig. Så lenge man er ærlig, så blir det godt tatt imot.
Hvordan har livet ditt forandret seg etter at du fikk barn?
– Du slutter å sette deg selv først. Du blir en naturlig toer. Og det er sunt! Alle jenter trenger å kjenne på den, i hvert fall hvis man er litt jålete.
I fjor høst ble Theodor brått veldig stor. Han begynte i førsteklasse og like etter kom lillebror. Marna innrømmer at selv om det er mye oppfølging med gutta sine, så har hun en mye større ro denne gangen.
– Jeg trodde jeg var en rolig mor med mitt første barn. Nå unngår jeg bevisst en del feller. Det kan for eksempel være å skjemme bort barnet mentalt. Theodor gikk jeg og bar på hele tiden, for hver minste grunn så plukket jeg ham opp. Dexter er mer tålmodig. Jeg er ikke hysterisk – og da blir heller ikke han det. Men Dexter kan si ifra, altså, så det hender jeg bare må hoppe over en del blogginnlegg.
Hva gjør deg opprørt?
– Nyhetsbildet generelt, synes jeg er litt ekkelt om dagen. Man skal ikke føle seg for trygg. Som mor tenker jeg på mine barn og hvilken verden det er jeg nå tar dem inn i. Hvor lenge kan vi bo i trygge Norge – sånn som det alltid har vært?

DSC_4389

Tålmodig og sta
Hvis du skal beskrive deg selv med tre ord?
– Ekstremt tålmodig. Veldig snill. Fryktelig sta. Som mamma sier: ”Marna, det går ikke an å fortelle deg noe som helst”. Men de er veldig fine å falle tilbake på, familien stiller alltid opp uansett hva jeg finner på. Og pappa har lært seg å være stille: ”Jeg forstår meg ikke på de greiene der. Nei, jeg er litt gammeldags”, forteller Marna og ler.
Mens foreldrene er skilt, har hun og Ørjan holdt sammen i tolv år. Høsten 2013 giftet de seg i all hemmelighet i Las Vegas.
– Det er en sånn naturlig følelse å være gift. Ting faller liksom på plass. Jeg har jo en mann med store ord, og han har sluttet å si at han skal gå ifra meg under krangler. Den type tomme argumenter forsvant naturlig. – Men nå i denne småbarnsfasen… Vi har en del romantikk å ta igjen neste halvår.
En av grunnene til at forholdet er så solid, er kanskje fordelingen på hjemmebane.
– Vi har hatt så mange familiemøter, men nå har vi landet på en enhet. Han vasker gulv, han vasker klær, henger opp klær og har ansvaret for kjøkkenet. Og han tar søpla. Jeg tar resten. De tingene jeg nevner som han gjør, de gjør jeg aldri! På den måten fungerer det. Han har fått velge ting han er flink til, og menn liker ikke å gjøre noe de ikke mestrer, kommer det fra Marna.
Alt Ørjan kan imponere med på kjøkkenet serveres på tallerkenen til skjønnheten hans. Utfordringer elsker han! Ifølge Marna går han bestandig all-in og han vil gjøre henne stolt. Som på valentinsdagen da han ulovlig hacket seg inn på bloggen hennes for å legge ut en video med en egenprodusert kjærlighetssang.
– Det er mange ganger jeg tenker at vi burde hatt et kamera i leiligheten. Vi sparrer humoristisk veldig bra sammen. Vi er litt sånn som foreldrene til han Ray Romano. Av og til må vi også si ”nå ble jeg lei meg”, og det går begge veier.
Hva er favorittretten som Ørjan lager til deg?
– Det er særlig den torsken hans med erter og gulrot. Den er veldig god. Måten han gjør det på heter noe spesielt, sier Marna idet hun begynner å tekste ektemannen. Svaret kommer kjapt tilbake på melding.
– Molekylær gastronomi. Hvis du skal lage en gelé, for eksempel, så får du den til å stivne med én gang når du lager mat på denne måten.
Hva vet vi ikke om deg, da?
– Ha, ha. Det er ikke mye! Jeg har jo mine dårlige dager og kan nok være litt mer bitchy, men det er bare mine nærmeste som ser at jeg slenger med leppa. Jeg kan jo liksom ikke klage på bloggen – det er det jo ingen som gidder å lese.
Nå gleder Marna seg til bobilferie med gutta sine til sommeren. Det må jo bli en suksess, det også.
– Vi har vært en del i Tyrkia, men vi har bestemt oss for ikke å gjøre det om sommeren lengre. Heller enten tidlig vår eller sen høst. Denne sommeren skal vi være i Norge, og da blir det Sunnmøre, Sørlandet og en tur innom Sverige. Det blir rett og slett en bobiltur, vi skal loffe litt rundt og utnytte venners hytter. Vi skal bare være sammen vi familien og unngå kaoset. Bare være. Ha fri.

DSC_4299

Marnas favorittbutikker i Bogstadveien:
* Zara * Aldo * Clas Ohlson – de har alt man trenger. * Home & Cottage – elsker den!
* Markedsplassen Blomster, den med blomstertorget.

Disse neglelakkfargene må jeg ha:
– En knallrosa, i en skikkelig frisk rosafarge. Og glitter – det kan jeg ikke leve uten, og gull. Utover det er det alt av jord- og nude toner. Det er bestandig trendy.

Tips til deg som drømmer om å starte blogg:
1. Det aller første som du må ha fra før av er skrivelyst. Du må like å skrive. Du må like å formidle.
2. Tålmodighet. Du må ikke forhaste innleggene dine.
3. Du må ikke skrive for å få lesertall, men skrive som om du ikke hadde noen lesere. Det blir fort krampaktig hvis man forsøker å lage noe spektakulært.

Favorittsted i Bogstadveien:
– Vi liker å gå på Mad Fork. Veldig bra! Den er ny og de har virkelig klart å lage en fin kafé. Alt annet er så fullt, men der er det ro… I hvert fall ennå. Egentlig er det litt synd å si at man liker å gå dit, for da begynner andre å gjøre det også, sier Marna og smiler lurt. – Og du må spise den pumpkin-suppa, nam!

Tekst: Vibeke C. Christiansen Foto: Renate Nielsen