LOADING

Type to search

ToolPool – Din egen gratis verktøykasse

aktiviteter interiør

ToolPool – Din egen gratis verktøykasse

ToolPool Therese 004

Sommeren nærmer seg og for mange er tiden inne for reparasjoner og oppussing i hjemmet. Hegdehaugens Jernvarehandel ønsker å senke terskelen for å gjøre det selv, med den miljøbevisste og kostnadsfrie lånetjenesten ToolPool. Kvalitetsverktøy på deling. Helt gratis.

ToolPool Therese 009

Bak dørene i Bogstadveien 17, skjuler det seg tre etasjer med verktøy, kjøkken og baderomsartikler, dørvridere og sterk ­kunnskap. Det er søskenparet Nina og Pål Reinung som nå ­driver jernvarehandelen som åpnet dørene helt tilbake i 1916. De er den tredje generasjonen i familien som ønsker deg velkommen til en hyggelig handel.
– Vi er en familiebedrift med lange tradisjoner i ryggen og et ­brennende engasjement for hva vi driver med, forteller Nina Reinung. Varesortimentet hos oss er basert på erfaring, og vi håper og tror at kundene våre også merker dette. En uavhengig jernvarehandel er avhengig av troverdighet blant kunder og vi streber alltid etter å gi de beste tipsene til både nybegynnere og erfarne. Vi håper at terskelen for å tørre selv, skal senkes, og at vår fagkunnskap kan bidra til dette.

Toolpool

Lanseringen av ToolPool
Bak en rosa knapp på butikkens Facebook-side, har de lansert ­deletjenesten ToolPool, nettopp for å senke terskelen til å gjøre ting selv. En applikasjon der kunden kan låne gratis kvalitetsverktøy i ­opptil et døgn om gangen. Tolv ulike verktøy fra DeWalt og Black&Decker ligger side om side i butikken, klare til disposisjon for ivrige hjemme-snekkere. Det eneste du trenger å gjøre, er å dele nyheten om at du låner fra ToolPool på Facebook.
– Vi har noe for de fleste, som vinkelsliper, stikksag, båndsliper og bajonettsag. Likevel er det borhammeren og slagdrillen som lånes ut mest, forteller Pål Reinung. Mange av bygårdene her i området består av tykke betongvegger og da er borhammeren noe de fleste trenger en gang i blant. Vi ønsker at folk skal få en god opplevelse med ­renovering, ved å bruke kvalitetsverktøy som gjør jobben enklere, istedenfor å ty til kjappe løsninger og dårligere verktøy.
– Dette er en miljøvennlig måte å tenke oppussing på. Vi trenger ikke alle å ha en stor borhammer eller slagdrill liggende hjemme. Vi kan trekke sammenligningen litt mot bilringene som finnes her i Norge, forteller Pål videre. Den største andelen av låntagere her hos oss er jenter, men det er også samboerpar og unge menn som ønsker å låne verktøy gjennom ToolPool. Kanskje er de førstegangsetablerere, og skal for første gang gjøre noe i leiligheten på egenhånd. Da står vi gjerne til disposisjon for å veilede dem videre.
På Facebooksiden finnes enkle og gode beskrivelser over ­verktøyenes bruksområder. Du reserverer enkelt dato og henter ­deretter låneverktøyet i butikkens åpningstider. I butikken hjelper personalet deg videre med å velge ut skruer, ulike typer slipepapir og annet tilbehør som trengs i prosessen.

HegdEli4

Synergieffekten i Bogstadveien
Butikken har med tiden vokst seg større og består nå av tre etasjer med artikler til blant annet oppussing og renovering i hjemmet. ­Fokuset ligger likevel på butikken i sin enkelhet og ikke på videre ekspansjoner. Vi har lite gjennomtrekk blant de ansatte og mange har vært her i over 20 år. I tillegg til dette har vi et bredt varesortiment, istedenfor få, men mange varer. Noe av det vi selger mye av er ­trillebager til yngre i ulike design og vi har over hundre ulike dørvridere for de som ønsker en personlig touch i hjemmet, forteller Nina videre.
Pål og Nina fryder seg over at Bogstadveien endelig er tilbake for fullt.
–Det var tøffe tider for mange under ombyggingen, spesielt for butikker med drop-in kunder, forteller Pål.
–Det unike med Bogstadveien er at alt finnes her og vi opplever en synergieffekt på grunn av dette. Mangfoldet av butikker og at vi kan hjelpe hverandre fram, gjør oss sterkere. Også som med ToolPool, vi skal hjelpe hverandre med å dele, sier Nina og smiler. 

_MG_8269_print

Fakta:
– Hegdehaugens Jernvarehandel drives av søskenparet Nina og Pål Reinung, som er 3. generasjons eiere av familiebedriften

– Butikken låner ut gratis kvalitetsverktøy via Facebook-applikasjonen ToolPool
www.facebook.com/hegdehaugensjernvarehandel

– Butikken har over tre etasjer med blant annet jernvare, kjøkken og baderomsartikler, i tillegg til verktøy for oppussing av hjemmet.

Kunden kan låne gratis kvalitetsverktøy i ­opptil et døgn. Tolv ulike verktøy fra ­DeWalt og Black&Decker ligger side om side i butikken, klare til ­disposisjon for ivrige hjemme-snekkere.

Hegdehaugens Jernvarehandel har et bredt varesortiment. De har over hundre ulike dørvridere for de som ønsker en personlig touch i hjemmet.

HJ høst 07jern fasade _DSC4629 2

Hegdehaugens Jernvarehandel
Hardware store renting out high quality tools for free with a new concept called ToolPool. With an eco-­friendly approach and long expertise in hardware, ­renovating gets easier.
www.hegdehaugen.no
Tel : 22 46 06 05
Bogstadveien 17

Tekst: Trine Midtun
Foto: Trine Midtun og Claus Skålevik