LOADING

Type to search

Folkelig restaurant i solveggen

Mat og Drikke

Folkelig restaurant i solveggen

Homan Bistro Bar2

På hjørnet helt nederst i Bogstadveien ligger Homan Bistro & Bar lettgjenkjennelig i solveggen, med sine røde bokstaver og store uteservering. Hele 140 sitteplasser står klare til å huse ­oslobeboere og turister, i den folkelige restauranten i Oslos mest tradisjonsrike handlegate.

Homan Bistro Bar1

Her er alle velkomne, forteller daglig leder Jeanett Pedersen smilende, mens hun setter to av restaurantens bestselgere på bordet. Hun tok over styringen av restauranten for 10 måneder siden og forteller om økende besøkstall etter gjenåpningen av handlegaten. Det yrende livet er endelig på vei tilbake til ­Bogstadveien, og med et stort uteområde ser Pedersen fram til å huse besøkende med en fristende og folkelig meny.

Homan Bistro Bar5

Folkelig Meny
Menyen er bygget opp med noe for alle og enhver, der fokuset ligger på kvalitet og gode, hjemmelagde produkter. Her finnes signaturretten Bangers and Mash, med hjemmelagde pølser fra kjøtt og delikatessebutikken Strøm-Larsen, side om side med ulike salater og deilige hamburgere. Ikke minst finner vi ”Flatbread” som er Homans svar på sprø og smaksrik pizza, toppet med blant annet chévre, tomatpesto og spekeskinke. Sistnevnte, en gjenganger blant mennesker som bare er innom for noe kaldt å drikke og som likevel ønsker å dele noe godt og velsmakende.

Homan Bistro Bar8

Å heie på hverandre
Pedersen forteller at restaurantene i Bogstadveien har et godt og velfungerende forhold seg i mellom. Vi fokuserer på å bygge ­hverandre opp og kommer med tips og konstruktive tilbakemeldinger til ­hverandre, forteller hun videre. Pedersen presiserer også at hun som leder, er opptatt av at kunder kommer med tilbakemeldinger på hva som fungerer og ikke fungerer. På denne måten kan vi strekke oss mot det kunden ønsker og bygge kompetansenivået vårt ­ytterligere. Her skal alle kunne komme inn, nyte god mat, senke ­skuldrene og føle seg velkommen.

Homan Bistro Bar9

Ølsmaking for alle
Samtidig som gode tilbakemeldinger fra kunden verdsettes, er ­fokuset innad stort på et godt samhold og et høyt kunnskapsnivå. Pedersen forteller at de 33 ansatte alle har vært med på ølbrygging på enten Amundsen Bryggeri eller Nydalen Bryggeri, som i likhet med Homan er en del av Akershusgruppen. Kunnskapen om øl, har også resultert i at restauranten tilbyr øl-smaking både for små grupper og for større bedrifter.
I sol fra morgen til kveld, har Homan Bistro & Bar litt å tilby for alle både på vinterstid og i sommerhalvåret. Fra den vindskjermede ­uteplassen, kan du trekke deg stille tilbake i det lune restaurantl­okalet og nyte flammene fra den åpne peisen. Du kan ta med deg venner og bekjente og nyte velkomponerte retter til folkelige priser, eller bestille deg en kopp te og rusle videre i Oslos tradisjonsrike ­handlegate. 

Tekst og foto: Trine Midtun

Homan Bistro Bar4

Homan Bistro & Bar
Gastro Pub and restaurant, with delicate and tasty food at affordable prices.
Bogstadveien 1
Tel : 22 95 53 60