LOADING

Type to search

Brillefine sommerdager

Mote

Brillefine sommerdager

main_ BM_Summer1052_intsa

Enten du skal på festival, i bryllup eller på sykkeltur i sommer har Krogh Optikk på Majorstuhuset de riktige solbrillene for de spesielle anledningene.

IMG_1485

– Jeg får en «70-talls- feeling», sier optiker og butikksjef Arvid Krogh mens han viser frem årets solbrillemote. Store, runde solbriller var aktuelt også i fjor, men i år eksploderer dette i utvalget fra de fleste merker og motehus.

IMG_1475

Laget av edle tresorter
Av årets trender har både farger og materialet solbrillene er laget av blitt satt i fokus.
– I år er det mye farger på selve innfatningen, men også på glasset. Speilglass er stort i år, og denne sesongen ser vi også at flere av de kjente solbrillemerkene har valgt å bruke tremateriale. Dette skaper en følelse av eksklusivitet, forteller Krogh optimistisk.
Blant utvalget har de blant annet fått inn den velkjente «barock»-brillen fra Prada, i år laget av valnøtt. Ray-Ban har også gitt ut sin ikoniske modell «Clubmaster» i ulike tresorter fra valnøtt, kirsebær til sommerlyst lønnetre.
– Det handler om å skape en attitude ved å bære en «statementbrille», og det får man til gangs med solbrillene laget av edle tresorter denne sommeren.

IMG_1471
Det er mye farger på ­innfatningen og glasset i sommer, i tillegg til bruk av tremateriale, ­forteller Arvid Krogh og Kristina Woll

Briller for anledningen
For at man skal finne riktig solbrille er det viktig å forklare hva man skal bruke brillen til.
– Ofte kommer man innom for å finne seg en fin solbrille til hverdags eller sommerfest, men det er også mange som er veldig aktive og bruker for eksempel sykkelen mye. ­Derfor blir man anbefalt ulike typer solbriller til ulike bruksområder, forteller Krogh.
Sykler man i stor fart i nedoverbakke, kan det få ­konsekvenser om en steinsprut er på vei mot øynene og man ikke har riktige solbriller.
– Vanlige solbrilleglass vil eksplodere, og har man ikke ­solbriller på seg i det hele tatt kan øyet få store skader. ­Derfor finnes det egne sportsbriller som tåler det meste, fastslår han.

oo9290-03 jawbreaker

Ta vare på brillene
Forskjellene på en dyr merkebrille og en rimeligere kopi er mange, forteller optikerassistent Kristina Woll. I ­begynnelsen av året dro hun og optiker Krogh til Milano for å se de nye trendene og få et innblikk i produksjonen.
– Vi fikk se hvor mye jobb som faktisk er bak ­produksjonen av en brille. Det kan ta mange døgn å ­produsere ulike deler på brillen, mens en billig brille er så og si støpt sammen til en bit, forteller Kristina.
For at levetiden på solbrillene skal være lengst mulig er det flere ting man kan gjøre.
– Bruk etui. En snor til solbrillene er også lurt slik at de ikke faller ned, og bruk flytesnor om man er til sjøs. Har man vært på stranda er det best å skylle brillene før man tørker dem slik at sand blir vasket vekk, forklarer butikksjefen.
Er uhellet ute, eller det er slitasje på brillene etter bruk er det også mulig å bytte ut deler hos Krogh Optikk de ­første leveårene til brillen. I tillegg kan man også få styrke i solbrilleglassene.

Ray-Bahn_3447_stor_KOno

Forebyggende øyesjekk
Uavhengig om man ser bra eller dårlig er øyehelsen også verdt å sjekke jevnlig.
– I utgangspunktet burde alle mennesker sjekke øynene sine annethvert år, mener optikeren.
– Med vårt utstyr kan vi se helt inn i øyet og oppdage ­uregelmessigheter. Diabetes, blodpropp og høyt kolesterol kan ofte oppdages på et tidlig tidspunkt. Her er det viktig å legge til at vi ikke kan stille noen diagnose, men henvise videre til lege for nærmere sjekk.
Optiker Arvid Krogh anbefaler derfor alle å jevnlig sjekke øyehelsen for å få en status på utviklingen på øynene og være sikret gode synsopplevelser.

Tekst: Tina Madeleine D. Halvorsrød
Foto: Tina Madeleine D. Halvorsrød og Krogh Optikk

IMG_1493

Krogh Optikk
Majorstuen
The flagship store at Majorstuen is one of Scandinavias largest optical stores. They sell a wide ­range of eyewear from world known brands, focusing on quality and service.
Kirkeveien 64
www.kroghoptikk.no

0PR_27OS__UBU4O0

oo9290-02 jawbreaker

0DG4264__502_13